Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

40 dagen plantaardig, een update #4

40 dagen plantaardig, een update #4

Dit voorjaar dacht ik: doe eens zot en leg je zelf iets lastigs op tijdens de vasten. Ooit werd ik vegetariër tijdens de Dagen Zonder Vlees. Daar is dus weinig uitdaging meer aan. Dus besloot ik de hele vasten enkel maar plantaardig te eten. We zijn nu over de helft: plantaardige week 4 zit erop. En ik blijf het een geweldig experiment vinden.

De ontdekking van de week

Vorige week had ik het vooral lastig op de momenten onderweg en nam ik me voor om elke keer iets mee te nemen als ik lange dagen van huis weg zou zijn. Maar ik ontdekte ook een plantaardig afhaalrestaurantje in Hasselt! Daar passeerde ik van het station naar een volgende opdracht voor een lekkere, plantaardige burger mét een vegan brownie. Heerlijk!

Hoe ik me voel

Nog altijd prima. Ik heb niet het gevoel iets te missen en bruis van de energie. Vaak krijg ik de vraag wat je nog allemaal wèl kan eten als je plantaardig eet. Ik merk dat veel mensen zich vooral focussen om wat je nièt meer kan eten: geen boter, geen kaas, geen eieren, geen vlees, geen vis. Maar focus eens op wat je wèl allemaal kan eten: heerlijke slaatjes, koeken, burgers, soepen, granola’s, smoothies… Het is echt overweldigend als je je blik wil verruimen.

Wanneer ik het moeilijk kreeg

Toen het heel mooi weer werd en het gezellig werd in het parkje dichtbij ons huis. Bij die gezelligheid hoort voor mij een glas wijn en een blokje kaas. Gek, hé, hoe die combinatie me blijft verleiden?

Resultaat op de weegschaal

Ik ben de tel met vorige week kwijtgeraakt, maar in totaal tel ik nu -3,2 kg op de weegschaal. Niet slecht, hé?

Conclusie?

40 dagen zonder een glas wijn is en blijft voor mij moeilijker dan 40 dagen plantaardig. Haha.

Volgens de teller van Dagen Zonder Vlees heb ik intussen al:

  • 514 m2 bespaard op mijn ecologische voetafdruk.
  • Dat is evenveel water als 600 baden en evenveel broeikasgassen als 630 km autorijden.
PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Win 1 van de 3 boeken: Plantpower!

Win 1 van de 3 boeken: Plantpower!

Kennen jullie Lisette Kreischer nog? De dame achter verschillende veggie boeken zoals Lisette in Luilekkerland en de bedenker van de Dutch Weed Burger, heeft een nieuw boek uit. Plantpower is een nieuw handboek voor je dagelijkse inspiratie aan gezonde voeding. 96 van haar favoriete (plantaardige) recepten geeft […]

PrintFriendly and PDF
Win het nieuwe veggie kookboek van Avalon: Grow Eat Share!

Win het nieuwe veggie kookboek van Avalon: Grow Eat Share!

Het Gentse restaurant Avalon inspireert ons en jullie regelmatig met receptjes en onlangs hebben ze hun tweede vegetarische kookboek uitgebracht. We mochten al eerder genieten van Puur & Vegetarisch en nu mogen we Grow Eat Share in onze boekenkast leggen.   Het nieuwe kookboek is […]

PrintFriendly and PDF


1 thought on “40 dagen plantaardig, een update #4”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *