Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Christmas Pavlova

Christmas Pavlova

Kerst nadert en iedereen zal ongetwijfeld z’n beste beentje weer voorzetten achter de potten en de pannen en aan de feesttafel. Ben je nog op zoek naar een heerlijk dessertje, dan hebben wij hier voor jou een zalig lekker en vrolijk receptje!

Wij hebben gekozen voor een feestelijke meringuetaart met aardbeien. Mmm! De overheerlijke aardbeien zijn helaas niet echt seizoensgebonden, maar je kan die lieflijke vruchtjes natuurlijk vervangen door ander fruitig lekkers. Voor meer inspiratie qua seizoensfruit kan je de handige groente- en fruitkalender van onze vriend Velt downloaden.

Broer Nate en zus Salli tekenen en koken. Tijdens een familievakantie kwamen ze op het idee om hun receptjes rijkelijk te laten illustreren door creatievelingen van over heel de wereld en zo ontstond They Draw & Cook. Toen Nate zijn favoriete gerechtje – fettucine met vijgen – uit z’n koksmouw probeerde te schudden, was Salli al enthousiast aan het aquarellen geslagen met het kistje met vijgen. They Draw & Cook dus.

Op hun website vind je meer lekkers, maar laten we eerst dit receptje eens uitproberen!

Ingrediënten
1 eetlepel maïzena
6 eiwitten
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
1 1/3 kopjes poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel witte azijn
200 ml pure slagroom
aardbeien
passievruchten 

STAP 1
* Verwarm de oven voor op 200 ° C
* Teken een cirkel van 25 cm op een vel bakpapier
* Bestrooi het bakpapier lichtjes met maïzena

STAP 2
* Klop het eiwit en het wijnsteenbakpoeder met een elektrische mixer in een grote kom tot zachte pieken
* Voeg suiker toe, 1 eetlepel per keer, blijf kloppen tot het mengsel dik en glanzend wordt
* Voeg de resterende 3 theelepels maïzena toe met de laatste lepel suiker en schep het vanille-extract en de azijn erdoor

STAP 3
* Lepel de meringue in de afgetekende cirkel op het bakpapier
* Zorg ervoor dat de randen hoger zijn dan het midden
* Verminder de temperatuur van de oven tot op 100 ° C en bak af gedurende 1 uur en 15 minuutjes tot de meringue droog en knapperig is
* Open de deur van de oven en laat in de oven afkoelen

STAP 4
* Plaats de Pavlova op een bord
* Bestrijk rijkelijk met de slagroom
* Versier met aardbeien en kiwi’s (of ander lekker seizoensfruit)

SMAKELIJK! ♥

 

Christmas Pavlova by Adam James Turnbull from Sydney, Australia http://www.theydrawandcook.com/recipes/christmas-pavlova-by-adam-james-turnbull

Courtesy of They Draw & Cook: Recipes Illustrated by Artists from Around the World http://www.theydrawandcook.com

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Wat schaft de pot vanavond?

Wat schaft de pot vanavond?

Geen inspiratie voor het zoveelste avondmaal? Dan vind je in dit boek misschien wel Wat de pot schaft… Het kookboek vol originele recepten geeft verrassende seizoenscombinaties prijs. Overheerlijk én tegelijkertijd goed voor onze planeet! Perfect voor milieubewuste foodies die alles willen weten over een authentieke en duurzame keuken. […]

PrintFriendly and PDF
Zelfgemaakt, eenvoudige cadeautjes om te geven of te houden

Zelfgemaakt, eenvoudige cadeautjes om te geven of te houden

Wij hebben de smaak van zelfgemaakte geschenkjes alvast te pakken! Ben jij er ook klaar voor om nog meer handgemaakte kadootjes over te leveren aan vrienden en familie? Dan is dit boek de handige Harry die je nodig hebt. Het boek Zelfgemaakt, eenvoudige cadeautjes om te […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *