Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

De tuin van Judith de Vries

De tuin van Judith de Vries

Hutspot

Ik kreeg een mailtje van Judith de Vries dat haar werk bij Hutspot in Amsterdam hangt tot eind januari 2015. Ik houd heel erg van bloemen en van natuurlijke kunst. Dus ik besloot een kijkje te nemen!

Tuin van Judith de Vries

Judith maakt prachtige kunstwerken van blaadjes, bloemen en andere dingen die ze in haar eigen tuin vindt. Omdat Judith tuinen ontwerpt en onderhoudt is ze niet alleen in haar eigen tuin te vinden maar ook in andere. Zo verzamelt ze genoeg materiaal om een heleboel moois te maken!

Bloemenkunst van judith de Vries

Extra bijzonder vind ik haar flowerskulls. Volgens Judith: “niks macabers maar geïnspireerd op de Mexicaanse sugar- en flower skulls van ‘Dia de los Muertos’, het feest waar leven en dood samen uitbundig worden gevierd”.

Tuin van Judith de Vries I Love Eco Dia de los Muertos

In november 2006 ben ik de zelf in Mexico geweest om de Dia de los Muertos te vieren. Ik kan beamen dat de doodshoofden echt niet macaber zijn. Hierboven zie je bijvoorbeeld de suikerwerken die Judith bedoelt die je vlak voor de dag van de doden overal kunt kopen. De Mexicanen geloven dat op de dag van de doden de zielen van overledenen weer even terug zijn op aarde. De doden horen die dag weer even bij de aarde. Het feest stamt af uit Indiaanse tradities. De bevolking waakt de hele nacht bij de graven die compleet versierd worden met bloemen en kitscherige christelijke afbeeldingen.

Tuin van Judith de Vries I Love eco blog

Midden in de nacht van 1 op 2 november reden we dwars door een groot gebied en bezochten op verschillende plekken de kerkhofen. Op sommige plekken was dat toeristisch maar omdat we met een local mee waren zagen we ook hele mooie ingetogen vieringen. Prachtige graven, kaarsen, mensen, drank en eten. En natuurlijk krijgen ook de doden een glas tequila als er geproost wordt! Een ontzettende bijzondere nacht, heel speciaal om bij te zijn!

Tuin van Judith de Vries /  Bloemenkunst

Judith maakt niet alleen Flowerskulls natuurlijk. Ze maakt ook prachtige andere werken. Alles is te koop dus als je dit heel mooi vindt, neem zeker een kijkje op haar site!

I Love Eco Blog Bloemenkunst van Judith de Vries

Beeld 1 via Hutspot Amsterdam

Overige beelden: Maaike-Louise Bakker voor I Love Eco

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *