Flower Power Cake

Flower Power Cake

Een super receptje voor veganisten, maar ook niet-veganisten kunnen ongetwijfeld hun buikje rond eten!

Een fruitige taart gevuld met cashewnoten en een vleugje citroen, versierd met zoete bloemetjes, voor en door hippies uit de 21ste eeuw.

Begin er vanavond al aan!

INGREDIËNTEN

Voor de korst

225 gram amandelen
75 gram zonnebloempitten
2 el hennepzaden
12 verse dadels, ontpit
2 el kokosolie van eerste persing
1 tl zeezout

Voor de vulling

1 ½ kopje rauwe cashewnoten, geweekt gedurende ten minste 2 uur
2 biologische citroenen, sap en schil
1 tl vanillepoeder of 1/2 vanillestokje
1/3 kop (0,8 dl) kokosolie
1/3 kop (0,8 dl) honing of agave nectar
1 el rozenbottel poeder (optioneel)

Voor de topping

de zaden van 2 middelgrote granaatappels
1/3 kop (0,8 dl) bevroren frambozen
het sap van 1/2 limoen

Voor de versiering

Biologische en eetbare verse bloemen: viooltjes, Calendula, rozen, rozenbottel, paardebloemen, anjers, lavendel, korenbloemen, daglelies, kamille,…

BEREIDING

Maak de korst

Maal de noten en de zaden in een blender of een keukenmachine gedurende ongeveer een minuut. Voeg de dadels, kokosolie en zeezout toe en maal alles tot een gladde massa. Smeer het mengsel uit op de bodem van een antikleef springvorm. Bewaar in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Maak de vulling

Verwarm de kokosolie en de honing in een kleine steelpan op een laag vuurtje tot het vloeibaar is. Klop tot een homogene substantie. Doe de geweekte cashewnoten, het citroensap en de geraspte citroenschillen, het vanillepoeder, de kokosolie, de honing en de rozenbottelpoeder in een blender of keukenmachine en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel. Dit kan een paar minuten duren, dus wees geduldig. Giet de vulling op de korst en zet alles gedurende 30 minuten in de diepvriezer.

Maak de topping

Doe de granaatappelzaden, de frambozen en het limoensap in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa. Giet de topping op de vulling en zet alles terug in de diepvriezer gedurende weer 30 minuten.

Serveer de taart

Haal de taart ongeveer 30 minuten voor het serveren uit de diepvriezer. Versier met de verse, biologische bloemen en snijd in (on-)gelijke plakjes (voor de keukenprinses natuurlijk het grootste stuk)

SMAKELIJK! EN VROLIJK PASEN!

Via: Green Kitchen Stories

Print Friendly, PDF & Email


3 thoughts on “Flower Power Cake”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.