Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Froggy tipt: recycleerbaar vs. gerecycleerd

I love eco blog, Froggy, recycleerbaar, recycleren, gerecycleerd

Als je je dagelijkse leven ecologisch(er) wil inrichten, dan kom je vaak de woorden “recycleerbaar” en “gerecycleerd” tegen. Maar wat is nu juist het verschil tussen deze twee gelijkaardige termen?

Een recycleerbare verpakking kan logischerwijs gerecycleerd worden. Wanneer die 100% recycleerbaar is, kunnen alle onderdelen hergebruikt worden voor bijvoorbeeld de productie van een nieuwe verpakking.

Een gerecycleerde verpakking gaat een stapje verder. Want deze werd effectief geproduceerd uit een recycleerbare verpakking. Door bestaand afval weg te werken en te hergebruiken in verpakkingen, wordt de afvalberg verkleind. Een mooie stap voorwaarts op vlak van duurzaam verpakkingsbeleid!

De flessen van Froggy zijn 100% recycleerbaar en bevatten minstens 65% gerecycleerd materiaal. Goed bezig, Froggy!

 

 

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Het Cradle to Cradle Concept

Het Cradle to Cradle Concept

Cradle to cradle, je hebt er al van gehoord of nog niet. Recycling en upcycling zijn termen die je misschien bekender in de oren klinken. Allemaal zijn het begrippen die te maken hebben met duurzame productontwikkeling, maar cradle to cradle is het summum van ecologisch […]

PrintFriendly and PDF
Zout water wordt zoet water…

Zout water wordt zoet water…

De Eliodomestico heeft niets met onze premier te maken, hoewel het ontwerp ook uit Italiaanse oorden afkomstig is. De ontwerper Gabriele Diamanti heeft een simpel zonne-oventje gemaakt waarmee zout water via een natuurlijk proces omgezet wordt in zoet water. Hoe werkt de zonne-oven juist? Heel simpel. […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *