Gastblog Avalon: detoxen met gerstsoep met daikon en shiitaké

Detoxen hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Vervang die zware avondmaaltijd eens door een lichte gerstsoep met daikon en shiitaké. Je zal je lekker fris en voldaan voelen!

Tijd voor detox!

Met dank aan het Gentse biologisch-vegetarisch restaurant Avalon dat enkele detox-receptjes met ons deelt!

I love eco blog, Avalon, detox, gerstsoep

Wat heb je nodig voor de gerstsoep?

– 1,5 l water
– 250 ml (1 cup) voorgekookte gerst
– 1 middelgrote ui, in halvemaantjes
– 4 shiitake’s (een halfuur geweekt)
– 1 kleine daikon, in halve maantjes van 0,5 cm dik
– 4 el witte miso
– ½ tl zeezout
– 1 el fijn gesnipperde bieslook of winterpostelein

Hoe maak je de soep?

Breng het water met de voorgekookte gerst (1 deel gerst gekookt op 2 delen water met een snuifje zout gedurende 45 min tot een uur), de ui en de geweekte shiitake’s en hun vocht aan de kook en laat op een zacht vuurtje gedurende minimum 10 minuten koken zodat je een romig vocht krijgt. Voeg er de daikon aan toe en laat nog eens 5 minuten koken. Los de witte miso op in een beetje van het kookvocht en voeg bij de soep. Voeg het zeezout bij en proef. Als de soep nog niet op smaak is, voeg je nog wat zout toe. De soep mag nog 3 minuten op een zeer zacht vuurtje staan maar je laat ze best niet meer koken. Schep de soep in kommetjes en werk af met wat fijn gesnipperde bieslook of enkele blaadjes postelein.

Tip: deze soep krijgt een vollere smaak als je er op het einde een eetlepel geroosterde sesamolie aan toevoegt.

Wat doet de soep voor je?

Gerst is een reinigend graan en helpt de darmtransit. Shiitake stimuleert je immuunsysteem en is een vochtafdrijvende en vetoplossende paddenstoel en krachtige smaakmaker.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.