Gastblog Avalon: Watergesauteerde groene groenten met verse kurkuma

We sluiten deze detox-week af met een receptje van watergesauteerde groene groenten met verse kurkuma. De tips van afgelopen week zijn heel eenvoudig tussendoor toe te passen. Aan het begin van de lente is het echter een goed idee om een vastenperiode in te lassen waarbij je gedurende een iets langere tijd zeer eenvoudig gaat eten, of zelfs enkel sappen drinkt of soepen eet.

Tijd voor detox!

Met dank aan het Gentse biologisch-vegetarisch restaurant Avalon voor de detox-receptjes!

I love eco blog, Avalon, detox, gesauteerde groene groenten

Wat heb je nodig?

– 2 handenvol groene groente (zoals boerenkool, paksoi, warmoes, spinazie, savooikool,…)
– 3 el water
– 1 el geraspte kurkuma of 1 tl kurkumapoeder
– sojasaus

Hoe maak je het? 

Zet een pot op een middelhoog vuur. Doe er het water in. Als het begint te koken leg er dan je groenten in en doe er de kurkuma bovenop. Roer om tot ze beetgaar zijn. Werk naar smaak af met sojasaus.

Wat doet dit gerecht voor je? 

Kurkuma staat erom bekend ontstekingsremmend te werken. Het zit boordevol anti-oxidanten en werkt beschermend tegen ziektes.

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Gastblog Avalon: Watergesauteerde groene groenten met verse kurkuma”

  • Hello From Volrecepten.be!

    We are a recipe search engine and I would like to invite you to join our site and make your recipes available to many people. If you liked it, you can join through the top blogs on the right of the page.
    Please, contact me if you any question 🙂 at info@volrecepten.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.