Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Gastblog Avalon: Zomerijsjes (2)

Gastblog Avalon: Zomerijsjes (2)

Het Gentse restaurant Avalon inspireert met zomerse receptjes, puur natuur. We kregen al een heerlijke carpaccio van raap voorgeschoteld en het eerste recept voor een zomerijsje, namelijk smoothieijs.

Vandaag maken we sojayoghurt bananenijsjes. Volgende week krijg je het laatste recept voor een zomerijsje. Benieuwd? Zeker de blog checken!

I love eco blog, Restaurant Avalon, ijsjes, zelf maken,

Ingrediënten

– 500 ml sojayoghurt
– 4 rijpe bananen
– 100 ml ahornstroop

I love eco blog, Restaurant Avalon, ijsjes, zelf maken,

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix ze. Giet de mix in waterijsjesvormpjes. Leg alles in de diepvries en heb 4 uur geduld. Na al dat geduld word je beloond met zacht sojaijs! Om het ijs goed uit de vormpjes te kunnen halen, spoel je ze best (kort) af met lauw water. De vormpjes verwarmen met je handen werkt net zo goed om het ijs makkelijk en in 1 geheel los te krijgen.

Recept: Restaurant Avalon

Beelden: Steffi De Bie voor I love eco

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Ben jij een eco hero?

Ben jij een eco hero?

“Passie is the spice of life”, dat was Pamela Peeters’ drijfveer om haar boek Eco Hero te schrijven. Ze was 12 toen ze haar eerste milieutijdschriftje maakte. Ondertussen presenteert ze al enkele jaren op de Amerikaanse televisie een show rond ecologie, geeft ze milieuadvies en […]

PrintFriendly and PDF
Win 1 van de 3 boeken van “The Green Kitchen”!

Win 1 van de 3 boeken van “The Green Kitchen”!

Het begon als een blog: Green Kitchen Stories, met gezonde vegetarische recepten. Nu mogen David en Luise met trots hun eerste boek voorstellen: The Green Kitchen! Het boek deelt 100 recepten uit hun dagelijkse leven én geeft enkele simpele tips om je voorraadkast meer divers […]

PrintFriendly and PDF


2 thoughts on “Gastblog Avalon: Zomerijsjes (2)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *