Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Gastblog Avalon: Zomerijsjes (3)

Gastblog Avalon: Zomerijsjes (3)

Het Gentse restaurant Avalon inspireert met zomerse receptjes, puur natuur. We kregen al een heerlijke carpaccio van raap voorgeschoteld, smoothieijs en sojayoghurt bananenijsjes.

Vandaag gaan we voor fruitige waterijsjes! En in september sluiten we de zomer af met een Nazomerse Cocktail. Stay tuned!

I love eco blog, Restaurant Avalon, ijsjes, zelf maken,

Ingrediënten

– 300 ml vlierbloesemsap
– 1 kiwi
– 300 ml rood druivensap
– 4 aardbeien
– 300 ml appel-perensap
– 2 pruimen

I love eco blog, Restaurant Avalon, ijsjes, zelf maken,

Bereiding

Neem kleine cocktailcupjes. Snijd het fruit in grote stukken en leg telkens 1 stukje op de bodem. Prik een houten lepeltje in het stukje fruit zodat de lepel recht blijft staan. Giet er telkens 40 tot 60 ml sap over: vlierbloesemsap over de kiwi, druivensap over de aardbei en en appel-perensap over de pruim. Et voilà, natuurlijke en gemakkelijk te maken waterijsjes. Ook geschikt als verfrissende ijsblokjes!

I love eco blog, Restaurant Avalon, ijsjes, zelf maken,

 

Smakelijk!

Recept: Restaurant Avalon
Beelden: Steffi De Bie voor I love eco

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Ben jij een eco hero?

Ben jij een eco hero?

“Passie is the spice of life”, dat was Pamela Peeters’ drijfveer om haar boek Eco Hero te schrijven. Ze was 12 toen ze haar eerste milieutijdschriftje maakte. Ondertussen presenteert ze al enkele jaren op de Amerikaanse televisie een show rond ecologie, geeft ze milieuadvies en […]

PrintFriendly and PDF
Win 1 van de 3 boeken van “The Green Kitchen”!

Win 1 van de 3 boeken van “The Green Kitchen”!

Het begon als een blog: Green Kitchen Stories, met gezonde vegetarische recepten. Nu mogen David en Luise met trots hun eerste boek voorstellen: The Green Kitchen! Het boek deelt 100 recepten uit hun dagelijkse leven én geeft enkele simpele tips om je voorraadkast meer divers […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *