Gastblog Avalon: Zomerse sla van chef Bart

Gastblog Avalon: Zomerse sla van chef Bart

Het Gentse restaurant Avalon inspireert met zomerse receptjes, puur natuur. Chef Bart bijt de spits af met zijn gerechtje. Wat dacht je van een carpaccio van raap met gebakken asperges en een aardbeidressing?

Hier het recept voor 4 genietende eters!

I love eco blog, Restaurant Avalon, Zomerslaatje, Recept, plantaardig

Ingrediënten

– 4 grote rapen
– 250 gram groene asperges
– 500 gram aardbeien
– 2 takjes verse dragon
– 1 stengel lenteui
– zout
– peper
– 2 el frambozenazijn
– het sap van 1 citroen
– zeste van een kwart citroen
– 100 gram mosterdsla
– geroosterde sesamolie
– 2 el geroosterde boekweit (of kasha)

Bereiding

Snijd de raapjes in fijne schijfjes, best met behulp van een mandoline. Bestrooi ze met wat zout en kneed het zout in de raapjes. Laat minstens een half uurtje rusten. Was de asperges en snijd ze in gelijkmatige trapeziums. Was de aardbeien. Houd er 8 aan de kant. De rest van de aardbeien gaat in de blender, samen met de dragon en de lenteui. Je kan hier ook gemakkelijk een staafmixer voor gebruiken. Voeg de frambozenazijn toe aan de mix. Was en droog de mosterdsla. Rooster de boekweit, net zoals je doet met pitten of zaden. Droog in de pan, al roerend tot het verkleurt. Of 7 minuten in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180°C. Bak net voor het opdienen van de sla de asperges in de sesamolie met wat zout en peper. Masseer de raapjes nog eens met het sap van 1 citroen en zeste van een kwart van diezelfde (biologische) citroen. Leg de mosterdsla op een bordje, raapjes en asperges er bovenop. Overgiet het geheel met de aardbeien-vinaigrette. Snijd per bord 2 aardbeien in schijfjes en versier het bord ermee. Werk tenslotte af met de geroosterde boekweit.

Smakelijk!

Recept: Restaurant Avalon
Beelden: Steffi De Bie voor I love eco

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.