Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

I ♥ Ecotripping: de wereld rond

Journalistiek, reizen en ecologie. Dat zijn de drie pijlers die Tine (28) en Evelien (23) samen hebben gebracht tijdens hun studie journalistiek. Beiden op zoek naar een project dat hun volle aandacht en engagement verdiende en dat hen de kans gaf om de wereld op hun manier te ontdekken.

In een zotte bui werd Ecotripping geboren, een ecologische ontdekkingsreis met een vleugje journalistiek. De twee jonge grieten hebben de afgelopen maanden met het openbaar vervoer, te voet of al liftend door Europa gereisd. Ze verbleven bij families of projecten waar ze meeleefden en –werkten op hun specifieke ecologische ritme. In ruil voor kost en inwoon natuurlijk maar vooral voor héél veel ecologische inspiratie die ze neerpennen op hun blog.

i-love-eco-blog_ecotripping1

Vandaag steken de eco-avonturiers de plas over en trekken ze naar Costa Rica, het eerste land dat klimaatneutraal wil zijn tegen 2021. Costa Rica staat bovendien ook bekend omwille van z’n enorme natuurpracht en praal en dat willen de meisjes wel eens met hun eigen ogen zien.

Met deze tweede etappe in hun Ecotripping willen ze een vergelijking kunnen maken tussen de Zuid-Europese landen Frankrijk, Spanje en Portugal die ze bezocht hebben en dit Centraal-Amerikaanse tropische land.

i-love-eco-blog_ecotripping2

Benieuwd hoe divers het land is, hoe het daar met ecologie gesteld is, wat wij er misschien van kunnen leren en wat Tine en Evelien allemaal ontdekken? Volg hen dan via onze rubriek I ♥ Ecotripping!

Maar voor we samen met hen naar Costa Rica trekken, leren we hen beter kennen tijdens een interviewtje dat binnen 2 weken verschijnt!

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Froggy is op zoek naar 50+50 enthousiaste testers!

Froggy is op zoek naar 50+50 enthousiaste testers!

AFGELOPEN: ALLE 100 PAKKETJES ZIJN OP!  – Dank je wel voor jullie enthousiasme! Ben je nieuwsgierig naar ecologische huishoudproducten en wil je de eerste stap zetten naar een ecofris huis? Dan heb je geluk! Want Froggy zoekt 50 enthousiastelingen die hun producten gedurende een maand […]

PrintFriendly and PDF
Introductie van het Ecoplan Gent

Introductie van het Ecoplan Gent

Begin juni kreeg ik een “officiële persuitnodiging” in mijn mailbox om het nieuwe Ecoplan van Gent als eerste te ontvangen én te testen. Daar zegt I ♥ Eco geen neen tegen! Ik was een half uurtje eerder aanwezig bij de gezellige Gentse Coffee bar Simon Says. […]

PrintFriendly and PDF


2 thoughts on “I ♥ Ecotripping: de wereld rond”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *