Ik wil een auto, af en toe

Ik wil een auto, af en toe

Ik heb geen auto maar ik wil af en toe gebruik maken van de voordelen die een auto biedt. Grote boodschappen uit de supermarkt wil ik in de koffer van een auto dumpen in plaats van in die veel te kleine fietszakken waardoor mijn fiets en zijn bestuurder, ik dus, het evenwicht verliest. Op uren wanneer het openbaar vervoer niet geregeld rijdt, wil ik snel in de auto springen op weg naar het werk of naar een andere (leuke) bestemming. Na een dagje heerlijk ontspannen in de sauna wil ik mij in een comfortabele (bestuurders-)zetel nestelen, met de verwarming en de radio op. Het zijn maar enkele momenten waarop ik de aanwezigheid van een tuut wel zou kunnen appreciëren. Daarom ga ik op zoek naar een flexibele oplossing: autodelen.

Met autodelen kan jij een auto gebruiken wanneer je hem nodig hebt en wanneer die auto stil staat, kunnen anderen hem gebruiken. Eerlijk toch?

Voordelen, voordelen, voordelen! Je wagen staat 24 uur op 24 ter beschikking. Omdat de autokosten gedeeld worden, komt er geld vrij voor andere zaken. Je krijgt regelmatig een gedetailleerde afrekening dus je weet precies wat die auto je kost. Je gaat bewuster om met autogebruik en je zal je ook minder verplaatsen met de auto en meer met de fiets of te voet. Door te autodelen ontmoet je zelfs nieuwe mensen in je buurt, goed voor je sociale contacten. En je bent verlost van alle sleur die een auto met zich meebrengt, want je staat er niet alleen voor!

Bij welke organisaties kan je terecht voor autodelen en wat kost me dat?

Bij Autopia, particulier autodelen, betaal je de kosten van je gebruik. Autodelen is kosten delen. Je betaalt de brandstof die je verbruikt en een percentage van de andere vaste kosten van een auto (verzekering, onderhoud, belastingen,…) Al deze kosten worden dus verdeeld in verhouding tot je gebruik.

Als je lid wordt van Autopia kan je op zoek gaan naar een autodeelgroep in je buurt. Je ziet ook of er een buurtbewoner met of zonder auto is die wil autodelen.

Bij Cambio betaal je een eenmalige instapkost en een maandelijkse abonnementskost. De gebruikskosten bestaan uit een uurprijs en een kilometerprijs en ze zijn ook afhankelijk van het type wagen dat je reserveert.

Voor je je lid maakt bij Cambio check je best even of er een standplaats is in jouw gemeente. Bij Cambio kan je 24/7 telefonisch of via het internet reserveren, op het laatste nippertje of lang op voorhand.

Welke van de twee organisaties past het beste bij mijn autogebruik?

Het verschil tussen Autopia en Cambio is dat bij Cambio alles voor jou geregeld wordt (autopech, ongeval, klachten, onderhoud) en bij Autopia regel je alles in onderling overleg met je autodelers.

Twijfel je nog tussen Autopia of Cambio? Dan zal deze vragenlijst je ongetwijfeld op de juiste weg brengen!

 

via www.autodelen.be

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.