Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Kunst en ecologie in de Kalkense Meersen

Kunst en ecologie in de Kalkense Meersen

Van 1 juli tot 30 september worden de Oost-Vlaamse Kalkense Meersen omgetoverd tot een gratis openluchtkunstpark. Nationale en internationale kunstenaars gaan er immers aan de slag met wat de natuur hen te bieden heeft. Het resultaat van hun noeste arbeid zorgt voor een ecologische kunstroute of een Beeldenstroom.

Dat ecologie en kunst hand in hand kan gaan, kan je ontdekken tijdens de prachtige wandel- of fietstocht. Natuurlijke kunst of kunstige natuur, alle geselecteerde kunstwerken behandelen dit thema. Of het nu is door in te pikken op thema’s van het platteland of door letterlijk gebruik te maken van natuurlijke elementen, op het einde van de rit zal je gegarandeerd anders kijken naar de Kalkense Meersen.

Het 10 kilometer lange kunsttraject ligt verspreid over de vier organiserende gemeenten Wichelen, Laarne, Berlare en Wetteren. Startpunt van deze Beeldenstroom is de markt van Schellebelle, maar je kan je aanloop ook nemen vanuit het centrum van de vier gemeenten.

Natuurgebied wordt kunstgebied. Geniet van het ideale decor!

Foto’s: www.beeldenstroom.be

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Introductie van het Ecoplan Gent

Introductie van het Ecoplan Gent

Begin juni kreeg ik een “officiële persuitnodiging” in mijn mailbox om het nieuwe Ecoplan van Gent als eerste te ontvangen én te testen. Daar zegt I ♥ Eco geen neen tegen! Ik was een half uurtje eerder aanwezig bij de gezellige Gentse Coffee bar Simon Says. […]

PrintFriendly and PDF
Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Op 14 oktober vragen de politici om onze stem, maar voel je vrij om daarna volmondig voor de natuur te kiezen! Kwestie van een beetje tot rust te komen na al dat verkiezingsnieuws. Fietsers, ruiters, kinderen, personen met een beperkte mobiliteit, vogelaars (nee hoor, dit […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *