Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

I Love Eco: de nieuwe kapitein

I Love Eco: de nieuwe kapitein

Eindelijk kan ik jullie laten zien wie het roer bij I Love Eco heeft overgenomen nu Steffi is vertrokken naar Australië! Vorige week in mijn eerste Parels & Puzzels vertelde ik het al: samen met Danique van Oak & Fir heb ik een fotoshoot gedaan!

Ik kan je nu natuurlijk vertellen dat ik in Utrecht woon, twee kinderen (jongen 2007 & meisje 2011) en een man heb en dat ik in een jaren ’30 woning woon. Of dat ik al een blog heb: Ecolicious (waar je nog gauw een kijkje kan nemen want alle berichten van Ecolicious verhuis ik heel gauw naar I Love Eco en daarna gaat de tent bij Ecolicious dicht!). Maar veel leuker vind ik het om jullie te vertellen wat mij beweegt: waarom wil ik eigenlijk zo nodig een blog? Lees maar mee!

I Love Eco blog over duurzame lifestyle, owner Maaike-Louise Bakker

Ik geloof dus ik schrijf. Ik geloof dat ik de wereld kan redden. Een oude wijsheid zegt dat als je een leven redt, je de hele mensheid redt. Dat is mijn mantra voor I Love Eco. Al overtuig ik maar één iemand tot het doen van een duurzame actie, dan komt mijn droom uit. Grootse dingen doen, dat is maar voor een klein aantal mensen weggelegd. Maar kleine dingen doen, dat kunnen we allemaal. Zoals Amelie Poulain besloot met kleine dingetjes het leven van andere mensen gelukkig te maken, zo besloot ik met kleine berichten stap voor stap de wereld te beter te maken.

Ik droom van een groene wereld. Ik hoop dat jij ziet wat ik zie. Dat het zo niet langer kan. Dat we ons eigen nest vervuilen. Dat we dat doen omdat er bedrijven zijn die ons met reclames zand in onze ogen strooien en ons doen geloven dat we meer nodig hebben dan goed voor ons is. We leven in een wereld waarin het moeilijk is helder na te denken over wat belangrijk is. Belangrijk is gezond zijn. Je goed voelen. Het fijn hebben met anderen. De tijd nemen voor kleine dingen. Een blaadje dat van de bomen valt. Van meer hebben werd nog nooit iemand gelukkig.

I Love Eco blog over duurzame lifestyle, owner Maaike-Louise Bakker

Ik hou van wolken kijken. Van dieren aaien. Van lekker uit eten gaan en de afwas niet hoeven doen. Van vintage spullen die met liefde zijn gemaakt. Van mooie illustraties. Van zitten op het strand en kijken naar zonsondergang. Van proberen de wereld te vangen in een mooie foto. En natuurlijk van jullie vertellen op I Love Eco over wat voor moois ik heb ontdekt!

Ik ben bijzonder. Net zoals jij dat bent. Er bestaat van ons tenslotte maar 1. Daarom moeten we goed voor onszelf en elkaar zorgen. Zonder ons is de wereld minder mooi. Ik vind het fijn dat jij er bent. En weet je wat zo leuk is? Jij en ik zijn bijzonder en toch lijken we op elkaar! En dat maakt het zo speciaal dat jij hier bent en dit leest. Ik heb dit speciaal voor jou geschreven. Ik hoop dat je er iets in herkent. Schrijf je ook iets voor mij? Want ik wil me ook graag in jou herkennen!

I Love Eco blog over duurzame lifestyle, owner Maaike-Louise BakkerBeelden: Danique van Oak & Fir

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *