Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Wat maak je met een groentepakket? #9

Wat maak je met een groentepakket? #9

We zitten bijna aan het einde van mijn groentepakket-reeks. Gedurende de winter en het vroege voorjaar bestel ik elke week een groentepakket bij de Voedselteams. Eens mijn moestuin goed begint te gaan, schakel ik over op dagverse groenten uit eigen tuin. Maar door het koude voorjaar, weet ik niet of ik half mei al voldoende ga kunnen oogsten dit jaar. Een voorlaatste keer neem ik je mee in mijn groentepakket en vertel ik je wat ik er allemaal mee gemaakt heb.

 

Het groentepakket was een beetje vreemd afgelopen week, omdat er verse tomaten in zaten. Tomaten is iets dat ik enkel in de zomer vers uit mijn eigen tuin kan smaken, want in de winter vind ik ze smaakloos en verteer ik ze zelfs niet goed. Tomaten zijn bovendien vaak erg belastend voor het milieu als ze uit verwarmde serres komen of van ver moeten geïmporteerd worden. Niet meteen mijn ding dus, in deze fase van het jaar, maar in een slaatje kon het wel.

De radijzen en de rucola verwerkte ik in een voorjaarslasagne. Eerst een laagje ingemaakte tomaten, dan uiteraard pasta, dan een laagje voorgekookte rode linzen, dan weer pasta, daarna een laagje radijzen met pesto gemaakt van de rucola en het radijzenloof en wat zonnebloempitjes. Het was een aangename smaakverrassing, al moet ik er volgende keer wel aan denken om de rucola niet twee, maar drie keer te wassen. De pesto kraakte namelijk nog een beetje in de mond, maar he, zand schuurt de maag, leerden we vroeger altijd.

Van de bloemkool en de raapjes maakte ik bloemkoolsoep. Die gaf ik een apart smaakje door er kardemom aan toe te voegen op het moment dat de ui nog aan het stoven is. Ik las het onlangs in een veganistisch kookboek en moet zeggen dat het heel speciaal is en voor herhaling vatbaar.

Een lekker pakket, vond ik zo. Laat de tomaten eruit en het benadert het perfecte voorjaarspakket. Hoe zou jouw ideaal voorjaarspakket eruit zien?

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Wat maak je met een groentepakket? #4

Wat maak je met een groentepakket? #4

In de winter zijn wij fan van de groentepakketten van de Voedselteams. Ons Voedselteam werkt samen met Hartenboer, een project van elf Limburgse boeren die via de korte keten hun groenten, vlees en zuivel aan de man/vrouw brengen. Via een goed uitgekiende route komen de […]

PrintFriendly and PDF
Recept: chili sin carne met nacho’s

Recept: chili sin carne met nacho’s

Soms heb ik van die dagen dat ik me niet aan ons weekmenu kan houden. Dan krijg ik ineens onweerstaanbare zin in iets hartigs. Gisteren had ik weer zo’n dag. En ik had geluk: want alles waar ik zin in had, stond gewoon in de […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *