Natuurlijke sint tips voor kids – deel 1

Natuurlijke sint tips voor kids – deel 1

De sint is weer in aantocht, samen met zijn trouwe kompanen! Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je deugeniet? Dan stellen wij graag enkele milieuvriendelijke en ecologische speeltjes voor! Hou je cursor op de bolletjes rechts van de nummers en je krijgt meer I Love Eco info. Als je op de bolletjes klikt, word je doorverwezen naar de webshop. Veel plezier!

I love eco blog, sint, sinterklaas, sinttips, natuurlijke sinttips, natuurlijke sint, groene sint

Volgende week woensdag brengen we deel 2 van deze Natuurlijke sint tips. Keep posted!

 

Print Friendly, PDF & Email


9 thoughts on “Natuurlijke sint tips voor kids – deel 1”

  • Voor feestjes & cadeautjes schuim ik altijd de meer duurzame blogs af om ideeën op te doen… Welke geschenken zijn nu het best om de niet-duurzame mentaliteit van kinderen, ouders of vrienden wat ‘bij te schaven’? 🙂

    Alleen heb ik wel één opmerking bij deze blog over eco-cadeautjes: vanwaar in ’s hemelsnaam de opsplitsing jongens-meisjes? Ik prijs zeker je vooruitstrevendheid inzake een duurzame mentaliteit, maar die lijn mag je zeker ook doortrekken naar gendergelijkheid.

    Daarom geef ik je dan ook graag de tip om niet meer de klassieke (en eigenlijk voorbijgestreven) stereotiepen te gebruiken. Is het niet beter voor hun ontwikkeling dat jongens ook leren om met poppen te spelen & meisjes met autootjes? Wanneer jongens liever met poppen spelen, maar toch verplicht worden om met autootjes te spelen, vraag ik me af wat DAT precies doet met hun ontwikkeling?

    • Beste Raf, bedankt voor je feedback. I Love Eco staat niet voor klassieke stereotypen. Het staat ouders vrij om speelgoed te kiezen, voor hun kinderen, dat geen rekening houdt met deze typering. Het staat kinderen vrij om te kiezen voor speelgoed waarvan ze houden. De shoppings die we bij I Love Eco maken, verdelen we altijd onder in man/vrouw, jongen/meisje. Of het nu gaat om kleding, geschenktips, speelgoed,… De lezer kiest waar hij/zij zich goed bij voelt. Deze Sint-shopping bestaat uit 2 delen. Hou morgen onze blog in het oog want dan verschijnt deel 2: natuurlijke sint tips voor jongens, oftewel stoerdere sint tips 😉

  • Helemaal eens met de opmerking van Raf.
    Ik vind dat I love Eco fantastisch werk doet, maar hier toch een beetje uit de bocht gaat. Door het behouden van de onderverdeling man/vrouw, jongen/meisje worden de klassieke stereotypen enkel in stand gehouden.
    Natuurlijk heeft iedereen de vrije keuze om iets uit de andere categorie te kiezen, maar net omdat het als ‘voor jongens/voor meisjes’ gecategoriseerd wordt, zorgt dit voor een belemmering. Wacht maar tot de jongens op de speelplaats ontdekken dat een van hun vrienden speelgoed heeft dat als ‘voor meisjes’ aangeduid staat op jullie website. Dit belemmert mensen (of in dit geval de lezer) om te kiezen “waar hij/zij zich goed bij voelt”.
    Het minste wat men kan doen is deze categorieën niet of zo weinig mogelijk toepassen. Een echt vooruitstrevend bedrijf zou echter verder gaan en stereotypes doorbreken. In Zweden kan men speelgoedbrochures maken waar speelgoed gepresenteerd wordt als ‘voor kinderen’ en niet als ‘voor jongens vs. voor meisjes’ én waar men naast een meisje met een pop en een jongen met een voetbal ook foto’s toont van een meisje met een autootje en een jongen met een borstel. Waarom kan dat hier niet?
    In onze samenleving is ‘vrije keuze’ nog ver van de realiteit vanwege de normen die mensen (vaak onbewust) hanteren. Ik hoop dat een bedrijf dat pleit voor een meer duurzame toekomst, mee wil werken aan het opbouwen van een vrijere samenleving.

    • Beste Jeroen, I Love Eco staat voor duurzaamheid en mengt zich niet in het gender-discours. We zullen in de toekomst wel rekening houden met jullie feedback i.v.m. onderverdelingen. Laten we samen bouwen aan een duurzame, positieve toekomst!

  • Beste Wendy,

    Hartelijk bedankt voor je reactie! In de mail had ik inderdaad al gelezen dat er een tweede cadeautjeslijst verschijnt. Maar net je opmerking schiet echt in het verkeerde keelgat bij mij. Waarom moet de lijst voor de jongens ‘stoerder’ zijn?

    Ik sta volledig achter de opmerking van Jeroen hierboven & geloof ook dat deze indeling (voor AL de shoppings op je blog) eigenlijk helemaal niet kan.

    Ik vind het echt frappant, vooral omdat jullie verder een erg duurzame, moderne & vooruitstrevende blog schrijven.

    Met beleefde groeten,
    Raf

    • Beste Raf, onze excuses voor het misverstand. We zullen in de toekomst rekening houden met de gevoeligheden omtrent dit onderwerp. Zoals je ziet, hebben we bovenstaand blogbericht reeds aangepast 😉 Bedankt voor je feedback.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.