Over I Love Eco

Over onze blog

Welkom op I Love Eco, duurzaam lifestyle blog! Wij houden van eerlijk en vrolijk leven. Op I Love Eco schrijven we over alles waar wij blij van worden, zoals fijne bio restaurants, hippe fairtrade winkels, eco reizen en mindstyle. We brengen positief nieuws, met soms een beetje hoe-zit-dat-nou-saus er over. We zijn nieuwsgierig naar bijzondere verhalen van gewone mensen en laten ons graag inspireren. Hop on!

Over ons

Welkom!

Ik ben Barbara, mama van Michiel (°2006) en Victor (°2008), beste maatje van Pascal sinds 1999. Wij wonen in een mooie, groene gemeente in Belgisch Limburg. We staan ecologisch in het leven. Wat betekent dat voor ons? Dat we de auto zoveel mogelijk laten staan en kiezen voor de fiets en de trein. Dat ik in de keuken werk met biologische producten en zoveel mogelijk plantaardig te werk ga. Dat ik de groenten die ik eet zoveel mogelijk uit mijn eigen, biologische moestuin haal. En dat ik me zoveel mogelijk probeer te verdiepen in gezonde voeding.

Ik droom elke dag van de Toscaanse zon en ik ben helemaal verliefd op het Toscaanse land(schap). De bakermat van onze westerse geschiedenis, die voortvloeide in de Romeinse cultuur waar ik zo van hou. De taal ook, die me als muziek in de oren klinkt. De smaak van verse tomaten, gerijpt door die zalige zon. Het bio-aanbod in de Italiaanse supermarkten, zo toegankelijk voor iedereen; ook daar droom ik van. Want voor gezinnen zonder (biologische) moestuin is soms een opdracht en een moeilijke zoektocht naar producten die (h)eerlijk zijn voor mens en natuur en die ons lichaam én onze aarde voeden in plaats van uit te putten.
Ik hou van spontane en eerlijke kinderlogica en -uitspraken, van de blik in de ogen van mijn border collie als zij mee mag gaan wandelen, van een kelderschap vol potten ingemaakte tomaten, van de geur van regen op een warme dag, van de stilte bovenop een berg, van akoestische muziek waar je helemaal ‘zen’ van wordt, de eerste radijs uit volle grond na een lange winter, van zondagochtenden in mijn pyjama, van de geur van versgewassen lakens die in de wind gedroogd zijn, van boeken waar je jezelf helemaal in kan verliezen, van elke nieuwe plaat van K’s Choice, van de goesting die je krijgt (om te koken én te eten) als je een nieuw kookboek doorbladert, van de eenvoud van een simpel gerechtje, van dankbare reacties na een workshop of lezing, van jezelf graag zien, van rust in je hoofd.
Aangenaam!

Ecoproducten ontdekken

Ben jij net als wij op zoek naar leuke eco alternatieven? Wij delen onze zoektocht met jullie! Neem snel een kijkje op onze favoriete webshoppagina en ontdek regelmatig nieuwe shops!

 

 

Heb je een ecovraag of een ecotip?

Wij zijn altijd op zoek naar interessante onderwerpen voor onze blog. Ken jij een inspirerend persoon of een mooi verhaal dat bij ons past? Deel het met ons en wie weet is jouw tip goud waard!

Stuur ons een berichtje