Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Parels & Puzzels #09 2015

Parels & Puzzels #09 2015

Parels & Puzzels #09 2015 I Love Eco Blog door Maaike-Louise Bakker Eco deodorant, Brugge, B&B De Weide Wereld en DruantiaBrugge

Om eindelijk Brugge te zien! Hoe leuk was dat! We reden richting België terwijl het keihard regende. Ik vroeg me af wat voor weekend dit moest worden: bijna drie uur rijden en dan een stad bekijken met twee kinderen, om de dag er na weer terug te rijden naar huis. En dan die regen! Maar we waren nog niet aangekomen of de wolken verdwenen, de zon brak door en we maakten kennis met de lieve eigenaren van B&B de Weide Wereld: Bruno en Petra. Ik kwam er speciaal om foto’s te maken bij Katrien’s leuke verhaal. De foto’s lukten heel goed (het is zo mooi in de B&B dat ik mijn foto’s niet hoefde na te bewerken in Photoshop!) en Brugge was mooi. Met kinderen een stad bezoeken is eigenlijk heel handig: je ziet maar een klein stukje en daar ben je dan tevreden mee. Missie geslaagd dus!

Hardlopen

Jawel, jawel! Ik heb vanochtend voor het eerst sinds minstens twee jaar mijn hardloopschoenen uit de kast getrokken. Ik durf het bijna niet te zeggen maar op dit moment sport ik helemaal niet. Met werk en blog samen is er gewoon geen tijd meer over. En dan probeer ik ook nog elke dag zo’n twintig minuten te mediteren. Een klein stemmetje, dat steeds luider wordt, zegt me dat het niet goed kan zijn voor een mens om alleen maar heen en weer racen en achter een computer zitten. Dat is voor niemand gezond. Dus heb ik me opgegeven voor een workshop chi-running. Dat is een speciale manier van hardlopen: blessure vrij. Ik hoop dat ik op die manier het mediteren en bewegen kan combineren. Ik bedacht me dat ik natuurlijk niet bij die workshop kan komen zonder dat ik een beetje conditie heb. Dus vandaar dat ik maar ben begonnen vanochtend. Ik ben beniwud of ik het volhoud. Het liefste doe ik trouwens yoga maar ik heb echt even geen idee waar ik de tijd vandaan haal! Ik laat je weten hoe die chi-running workshop is!

Le Pain Quotidien met Iris van Druantia

Een kijkje achter de schermen van I Love Eco en Iris van Druantia! Iris werkt al heel lang samen met I Love Eco. Ze kent vreselijk veel heerlijke en gemakkelijk uitvoerbare DIY beauty. Jouw geluk: je vindt ze maandelijks hier op het blog! De webshop Druantia verkoopt heerlijke natuur cosmetica en ingrediënten om zelf recepten te maken. Het was afgelopen zondag de eerste keer dat ik Iris ontmoette; voorheen werkte ze samen met Steffi. Het was een heel gezellige middag! Iris had een toffe plek uitgezocht waar we fotostudiootje mochten spelen: Le Pain Quotidien. We hadden een halve fotostudio neergezet. De andere gasten zullen wel gedacht hebben! De Belgische lezers kennen Le Pain Quotidien vast maar voor mij was het een nieuw concept. Wij waren dit keer bij het filiaal achter het station van Antwerpen. Ik heb er echt heerlijk geluncht. Binnenkort opent er een filiaal in Amsterdam dus de Nederlanders kunnen ook kennis gaan maken. De warme curry met quinoa is in elk geval een aanrader! De foto’s zijn goed geworden dus verheug je op een nieuwe reeks heerlijke DIY beauty recepten. 13 maart zie je het resultaat!

Rexona

Rexona?! Ja, Rexona… Ik ben weer overstag gegaan. Ik heb weer een gewone deodorant gekocht. Maar daar ben ik niet zo blij mee. Als je weet wat voor rommel daar in zit… Niet goed voor jezelf en ook niet voor het milieu. Ik heb het afgelopen jaar geëxperimenteerd met andere deo’s. Zo had ik de deo van de Harmonie. Tja, het ruikt prima hoor maar het werkt niet genoeg (andere producten van de Harmonie ben ik wel enthousiast over!). Misschien goed om te weten: ik zweet heel weinig. Ik kan sommige dagen zelfs zonder deo de dag doorkomen en dan is er niks aan de hand. Maar op sommige dagen heb je toch meer “bescherming” nodig. Bijvoorbeeld op dagen dat ik iets spannends moet doen. En dan blijkt zo’n deo van de Harmonie niet genoeg. Ik kwam een heel eind met de Coconut Silk van Soap&Salve (gekocht bij een super leuke winkel in Castricum:  Joan Organics). Gek genoeg vlekt die deo niet ook al is het voornaamste bestanddeel kokosolie. Maar op spannende dagen is het net niet genoeg (of gebruik ik nou te weinig?). Wat ik trouwens heb ontdekt op de dagen dat ik deo-loos door het leven ging: als ik koffie heb gedronken, zweet ik wel en anders niet! Raar toch?

En dan nu een uitdaging voor jou: heb jij enig idee wat er in een doorsnee beauty product zit? Zo nee, pak dan gewoon zo maar eens iets uit de badkamer en typ de ingrediënten eens in Google in. Shampoo, tandpasta, deo, make-up reiniger, het maakt niet uit wat je kiest. En laat me dan weten wat je ontdekt. Ik vond het zelf nogal schokkend om te doen en koop sindsdien totaal andere verzorgingsproducten.

Heb jij al eens gekeken wat er in jouw deo zit en heb je inmiddels een goed alternatief gevonden? Laat het me weten!

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Parels & Puzzels #08 2015

Parels & Puzzels #08 2015

  Verloren Deze week heeft Parels & Puzzels per ongeluk een thema meegekregen: ‘trots zijn’. Ik begin met mijn moeder. Die werkt sinds deze week als vrijwilligster voor het Rode Kruis op de afdeling Tracing. Soms verliezen mensen hun geliefden uit het oog. De afdeling […]

PrintFriendly and PDF
I ♥ Eco & Druantia: DIY handcrème

I ♥ Eco & Druantia: DIY handcrème

I ♥ Eco slaat met Iris van Druantia de handen in elkaar voor een zalige DIY-reeks. Verwacht je elke maand aan een origineel receptje voor natuurcosmetica. Wanneer het kouder wordt, kan je huid extra verzorging gebruiken. Een hydraterende handcrème mag dan zeker niet ontbreken. En vanaf nu kan […]

PrintFriendly and PDF


2 thoughts on “Parels & Puzzels #09 2015”

  • ik zweet behoorlijk veel & was jaren op zoek naar een natuurlijke, afdoende deo maar vond er maar geen. Vorig jaar op een marktje in bretagne een aluinsteen gekocht & dat werkt echt fantastisch. Ik kan mijn kleding echt dubbel zo lang dragen zonder dat ze beginnen ruiken, ook op spannende dagen 😉 hopelijk heb je hier iets aan. De dame van het standje vertelde wel dat je best zuivere aluinsteen gebruikt, sommige sticks bevatten namelijk toevoegingen en dat is ook weer niet echt gezond. Veel succes met de zoektocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *