Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Parels & Puzzels #11 2015

Parels & Puzzels #11 2015

Oplossing voor migraineBesjes

Lente! Het is lente! Deze week was ik gehaast onderweg naar een vergadering. Ik was net met de trein aangekomen in Zwolle en zou een kwartier te laat komen door vertraging. En ineens, vlak voor een foeilelijke voetgangerstunnel in Zwolle, vielen deze lieflijke besjes me op. Prachtig glanzend, rozig-paars. Dat ze me opvielen heb ik denk ik te danken aan mijn cursus mindfulness. Sinds ik die heb gedaan, heb ik zelfs in tijden van haast, soms ineens oog voor detail. Ik ben gestopt met haasten, nam een foto en bekeek de besjes eens goed. Toen ben ik weer verder gehaast. Dat kostte misschien 40 seconden? Maar dat was wel even stiekeme me-time!

Zon

Een boei. Wat doet die hier nou op I Love Eco? Ik ontdekte met mijn kids laatst een nieuwe route van school naar huis. Het is een beetje om maar de route gaat langs een kanaal met weids uitzicht. Zo vermijd ik een heleboel stinkende auto’s onderweg. Dat scheelt een hoop fijnstof voor die tere kinderlongetjes! In het kanaal spotte ik deze boei. Als een soort R2D2 drijft die daar in het water. Zo te zien zendt hij signalen uit. Waarom ik het zo grappig vind? Omdat hij kennelijk zijn eigen energie opwekt. Zo mainstream zijn hernieuwbare energiebronnen dus al weer. De zon is in! Wie weet wat voor boei het is, mag het zeggen! En mag ook meteen een woordgrapje maken… Boeiend!

Rescue

Mijn buurvrouw kwam een overlevingspakket brengen! Die had gespot dat ik het de laatste tijd wel  heel druk heb met werk, blog en kinderen. Of misschien kijk ik wel heel verwilderd zonder dat ik het door heb? In het pakketje zat een heerlijke reep Tony’s Chocolonely, bio mueslirepen en leesvoer. Dank je wel lieve Buuf!

Oplossing for migraine?

Ik heb iets heel handigs. Ik heb een ingebouwde handrem. Als ik te veel doordraaf, gaat er een knop om en BAM! hoofd- en nekpijn die er voor zorgen dat ik meteen mijn bed in moet. Niks bloggen, niks wereld-redden. Hup gewoon in bed met migraine. Nu vind ik die handrem vervelend maar ergens is het ook wel goed, zo’n system shutdown. Echt doorrazen wordt me zo heel moeilijk gemaakt. Een jaar geleden kreeg ik echter te pas en te onpas migraine. Ook als de situatie daar niet omvroeg, zoals op vakantie. Dat wilde ik natuurlijk oplossen. Als je dan naar de huisarts gaat, ‘behandelt’ die met medicijnen. Behoorlijk heftige rommel waarmee je niet in een auto mag stappen. Ammehoela, dat is niet beter maken, dat is zorgen dat je de effecten niet voelt door middel van chemicaliën. Het alternatieve circuit voor mij dus. Alternatief betekent voor mij: beter maken zonder troep. Ik sta daar vrij open voor en verwacht ook niet dat de eerste de beste therapeut mijn probleem gaat oplossen. Het is een beetje zoeken naar wat werkt. Ik probeerde de manueel therapeut, fysiotherapeut, acupunctuur en homeopathie.  Homeopathie en manuele therapie hielpen me gedeeltelijk maar niet afdoende. En nu heb ik magnesium ontdekt! Magnesium heb je nodig voor de aanmaak van serotonine en daar schijnt migraine mee te maken te hebben. Denken ze. Want de echte oorzaak van migraine is nog steeds niet achterhaald. Althans, de hoge heren zijn het niet over de oorzaak eens. Vroeger werd alles weggewuifd onder de noemer stress. “Ach mevrouwtje, doe het maar wat rustiger aan”. Tegenwoordig hebben ze in de gaten dat het nogal duur is dat arbeidskrachten om de haverklap ziek in bed liggen. Migraine lijkt serieuzer genomen te worden en wordt er meer onderzoek gedaan. Een bijkomend voordeel van dat vrouwen tegenwoordig ook werken. Magnesium lijkt bij mij te werken! Ik zit nog wel met een dag nekpijn en hoofdpijn maar ik hoef niet in een donkere kamer te liggen. Heb jij ook last van migraine? Probeer het dan maar eens! En doe meteen een kuur met probiotica: dan wordt die magnesium tenminste opgenomen!

HEB JIJ OOK MIGRAINE? EN? HEB JE AL EEN OPLOSSING?

 

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Parels & Puzzels #08 2015

Parels & Puzzels #08 2015

  Verloren Deze week heeft Parels & Puzzels per ongeluk een thema meegekregen: ‘trots zijn’. Ik begin met mijn moeder. Die werkt sinds deze week als vrijwilligster voor het Rode Kruis op de afdeling Tracing. Soms verliezen mensen hun geliefden uit het oog. De afdeling […]

PrintFriendly and PDF
Parels & Puzzels #09 2015

Parels & Puzzels #09 2015

Brugge Om eindelijk Brugge te zien! Hoe leuk was dat! We reden richting België terwijl het keihard regende. Ik vroeg me af wat voor weekend dit moest worden: bijna drie uur rijden en dan een stad bekijken met twee kinderen, om de dag er na […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *