Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Parels & Puzzels #16 2015

Parels & Puzzels #14 I Love Eco BlogEen onverwacht pakketje
Ineens lag er een pakketje van de Groene Knoop bij ons in de bus. Maar niet voor mij. Zeer raadselachtig want ik ken de Groene Knoop wel en zou er ook graag iets bestellen maar ik wist zeker dat ik dat niet had gedaan. Maar voor wie was het pakket dan wel? Bleek het voor mijn wederhelft te zijn! Nu snap je natuurlijk wel dat de mede-bewoners van Huize I Love Eco, tegen wil en dank, bestookt wordt met wereld-reddende informatie. Mijn wederhelft is daar niet onverdeeld enthousiast over: de duurzame alternatieven vliegen hem in hoog tempo om de oren. Zeker, hij kijkt niet meer vreemd op van biologische schoonmaakmiddelen of rijstemelk door de pap. Sterker nog, heel vaak komt hij thuis met biologische en fairtrade producten uit de supermarkt. En kookt vervolgens een lekker vegetarisch maaltje. Tot zo ver heb ik dus niks te klagen. Maar dan die verantwoorde kleding. Dat was nog een beetje onontgonnen gebied. Onlangs keek hij met een schuin oog een paar indrukwekkende documentaires over de kledingindustie met me mee. Beeld zegt meer dan duizend woorden, dat blijkt. Want ineens lag daar dus dat pakketje van de Groene Knoop. Met een fijne trui, gemaakt van bio-katoen van ARMEDANGELS. Goed he?

Hangertje

Ik was een dagje aan het werk in Groningen. Daar ben ik geboren en daar wonen mijn ouders nog steeds. We hebben een slogan voor de stad: Er gaat niets boven Groningen! Kan ik geheel beamen natuurlijk (nee echt, serieus, als je er nog nooit bent geweest: het is echt een weekendje weg waard, een heerlijk stadje!). Ik dronk er een heerlijk kopje koffie in het lentezonnetje. En toen ik ging afrekenen kwam ik dit mooie hangertje tegen van Nienke Cleveringa, alias Goldlokje op Etsy. Ik heb eigenlijk een beetje spijt dat ik er geen gekocht heb. Mooi, vind je niet?

Hapjes en drankjes
Ik was voor mijn werk in Groningen maar het is natuurlijk altijd een goed idee om het nuttige met het aangename te verenigen. Dus sprak ik af met mijn moeder bij Restaurant Bla Bla in Groningen. Wat een aanrader! Wat een heerlijk eten! De “ondertitel” van het restaurant is: Vlees noch Vis. Kwam dat even goed uit! We bestelden samen de Mezedes: een fusion van Zuid-Europese en Oosterse gerechtjes. Ik kan toch nooit kiezen wat ik wil eten in een restaurant. Ik wil het liefste de “lekkere alles” (een gevleugelde uitspraak bij ons thuis vroeger). Als er een menukaart is met allerlei hapjes ben ik dus erg blij. Hoef ik niet te kiezen! Het restaurant ligt net uit het centrum van Groningen. Maar als je toevallig weet hoe groot Groningen is, dan weet je ook meteen dat dat betekent dat je het maar een minuutje of 6 lopen is vanaf de Grote Markt. Ik was dit keer met de OV fiets dus dan is het twee minuutjes fietsen vanaf de Martinitoren (ja, sorry, maar als rasechte Groninger gooi ik er hier natuurlijk meteen even wat must-sees in). Stel dat ik in Amsterdam was geweest dan zou je 6 minuten lopen smack-boem midden in het centrum noemen. Goed, een lang verhaal kort: ben je een keer in de buurt: Bla Bla is een aanrader. Ook als je veganist bent want die vegetarische kaart kan ook op z’n vegan’s (alleen heb ik dat niet geprobeerd). Jij misschien?

Fooled again

Feestkaarsjes voor een piratenfeestje. Tja, ook in trap in die onzin. Ik kocht ze bij de Hema. Ze brandden niet goed, bleven niet recht op staan en aangezien ze moesten worden uitgeblazen hebben we ze ook niet opgebruikt. Ik heb ze op twee feestdagen gebruikt maar toen waren ze natuurlijk nog steeds niet op. Toen heb ik ze vervolgens 4 weken in de vensterbank laten liggen van de keuken “want ik zou ze vast nog wel ergens voor gebruiken”. Na vier weken heb ik ze maar in de prullebak gekieperd. Dag centjes, dag parrafine (aardolie!), dag kleurstoffen, dag verpakking waar het inzat. En dat alles voor 20 seconden matig plezier. Goed, je begrijpt het al: ik had spijt van mijn aankoop. Alsof feestjes leuker worden als je die rommel koopt. Ik was wel tevreden dat ik de bijbehorende andere zooi had laten liggen. Zonder problemen had ik voor dat ene feestje ook nog een plastic tafelkleed, vlaggetjes, bordjes, bekertjes, rietjes, plastic speeltes en weet ik veel wat kunnen aanschaffen. Wat een onzin allemaal! En het stomste vond ik dus dat ik er gewoon weer intrapte. Van welke onzin-aankoop baalde jij onlangs?

 

 

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Win 1 van de 3 boeken “Gebeten door groenten”

Win 1 van de 3 boeken “Gebeten door groenten”

Ben jij ook Gebeten door groenten? Dan kan je met dit kookboek je smaakpapillen zonder twijfel verwennen! Op en top Vlaams met originele recepten en originele groenten die we vaak vergeten maar die we zo uit onze Vlaamse moestuin kunnen plukken. Het vegetarische kookboek is […]

PrintFriendly and PDF
Parels & Puzzels #08 2015

Parels & Puzzels #08 2015

  Verloren Deze week heeft Parels & Puzzels per ongeluk een thema meegekregen: ‘trots zijn’. Ik begin met mijn moeder. Die werkt sinds deze week als vrijwilligster voor het Rode Kruis op de afdeling Tracing. Soms verliezen mensen hun geliefden uit het oog. De afdeling […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *