Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Qmilch, melk couture

Qmilch, melk couture

De Duitse ontwerpster en microbiologe Anke Domaske gebruikt voor haar jurken een 100% natuurlijk, eco vriendelijk weefsel dat hoofdzakelijk is opgebouwd uit het melkeiwit caseïne. De stof, die ze Qmilch gedoopt heeft, zou aanvoelen als zijde en heeft geen speciale behandeling nodig.

Momenteel is Qmilch dus al verweven in enkele van haar ontwerpen, een ecologisch verantwoorde revolutie in de modewereld!

Melkeiwitten worden als sinds de jaren dertig gebruikt in de textielindustrie, maar het is de eerste keer dat een kunstmatige stof hieruit opgebouwd is zonder tussenkomst van chemicaliën.

De melk waaruit de stof is geproduceerd voldoet niet aan de hygiënestandaarden van de voedselindustrie. In plaats van de melk op de afvalberg te dumpen, gebruikte Domaske de melkeiwitten als basis voor haar jurken, klaar voor jouw kleerkast. Van zes liter melk kan ze één zo’n jurk maken en daar betaal je rond de 200 dollar voor.

De jurk is bovendien ook goed voor de bloedcirculatie, als natuurlijke regelaar voor de lichaamstemperatuur en goed tegen huidveroudering door de aminozuren in de melkeiwitten.

Laat die volledige melk couture collectie maar komen!

via www.demorgen.be en www.ecouterre.com

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Froggy is op zoek naar 50+50 enthousiaste testers!

Froggy is op zoek naar 50+50 enthousiaste testers!

AFGELOPEN: ALLE 100 PAKKETJES ZIJN OP!  – Dank je wel voor jullie enthousiasme! Ben je nieuwsgierig naar ecologische huishoudproducten en wil je de eerste stap zetten naar een ecofris huis? Dan heb je geluk! Want Froggy zoekt 50 enthousiastelingen die hun producten gedurende een maand […]

PrintFriendly and PDF
Hello, world!

Hello, world!

Dag wereld, hier ben ik dan! Twee jaar geleden verhuisde Steffi naar Australië en nam Maaike-Louise het roer over. Haar parcours verliep niet over een leien dakje en daarom besloot ze enkel weken geleden om de stekker eruit te trekken. Dat vond ik dan weer […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *