Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Recept: bijna zomerpasta met van alles erin

Recept: bijna zomerpasta met van alles erin

Wat eten we vanavond? Daar kwam de vraag weer. Lekker heet buiten, drukke dagen, nog moe van een weekend doorwerken. En net dan moet je goed eten, zegt mijn verstand me. Dus werd het koude pasta. De kinderen moesten twee groenten kiezen voor erbij en dat werden – uiteraard – komkommer en wortel.  Ik was in een vrijgevige bui en kocht ook blokjes kaas voor erbij. En voor Victor ook nog olijven en voor Michiel een gekookt eitje. En toen begon ik te improviseren met een deel uit de winkel en een deel uit moestuin. Zo lekker was het, dat ik het jullie niet wil ontzeggen.

 

snelle moestuinpasta
De snelle (moestuin)pasta: boven de onze en onder die van de kinderen.

 

Ingrediënten ter inspiratie - maak er vooral je eigen ding van:
  • 500 gr (volkoren) pasta, van La Vialla
  • een potje rode pesto of nog beter: zelfgemaakte groene pesto van groen uit de tuin (hier een recept met radijzenblad)
  • 100 gr gekookte linzen
  • 100 gr geroosterde zonnebloempitten
  • 100 gr kerstomaatjes
  • een flink handvol groen uit de tuin (bij mij waren het raapstelen)
  • een flink handvol warmoes (de eerste oogst dit jaar!)
  • de eerste twee mini-courgettes uit de tuin, gebakken in wat olie met peper en zout

Optioneel: wat gebakken haloumi of berloumi. Maar wie de pesto al plantaardig maakte, kan dit zeker weglaten en voor en volledig vegan optie gaan.

 

Hoe maak je het?
  • Kook de pasta en schrik ‘m met koud water. Zo stop je het kookproces en gaat ie niet plakken.
  • Roer er meteen de pesto door.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en roer goed om.
  • Zet een paar uur in de koelkast voor een ijskoud effect. Dat geduld hadden we niet: bij ons was het een lauwe versie, maar zeker ook lekker!

 

Mogelijke variaties:
  • peultjes of erwten. Of nog beter: de tuinbonen (dubbel gedopt) die bijna klaar zijn.
  • verse tuinkruiden als peterselie, basilicum, bieslook …
  • mis je vlees? Maak dan deze veggie balletjes van Kookeetleef er eens bij.

 

 

 

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Kraamkost: tijd cadeau geven

Kraamkost: tijd cadeau geven

Dit weekend mocht ik weer een doos kraamkost maken en bezorgen. Kraamkost, hoor ik je denken. Wat was dat ook alweer? Kraamkost is een maaltijd als cadeau voor een pas bevallen mama en haar gezin. Het werd in 2015 het woord van het jaar. ‘Uitvinders’ […]

PrintFriendly and PDF
40 dagen plantaardig, een update #2

40 dagen plantaardig, een update #2

Aan Dagen zonder Vlees heb je als vegetariër weinig uitdaging en daarom besloot ik het mezelf dit jaar moeilijker te maken: 40 dagen plantaardig eten. Waarom ik dat belangrijk vind, beschreef ik in dit bericht. Hoe het me de eerste week verging, lees je hier. […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *