Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Recept: brandnetelpesto

Recept: brandnetelpesto

In mijn moestuin is er voorlopig nog weinig beweging te zien, hoewel ik weet dat er onder de grond al van alles begint te kiemen. Wat wel al welig tiert, zijn de kruiden die door sommige mensen onkruiden genoemd worden. In de beginjaren van onze moestuin verguisde ik ze ook: de plantjes die overal ongewenst en ongeplant/d uitkomen en sneller groeien dan de groenten die je wil. Maar sinds ik mij de laatste jaren verdiep in de eetbare (on)kruiden, ben ik meer en meer van overtuigd: onkruid bestaat niet.

Vanaf half maart kan ik volop vogelmuur, paardenbloemblad en brandneteltopjes plukken in mijn eigen tuin. Vandaag mijn lievelingsreceptje van brandnetel: pesto!

Ingrediënten:  2 handjes vol brandnetels (liefst enkel de kopjes en niet meer als de plant in het zaad staat) • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas • 2 teentjes look • 100 ml goede olijfolie • 50 gr zonnebloempitten

Pluk de brandnetels, was de blaadjes goed en doe ze in een blender. Voeg de kaas, gesnipperde look en pijnboompitten toe. Overgiet met olijfolie en laat de blender z’n werk doen.

Opties: probeer eens een ander soort kaas: ook zachtere varianten zijn lekker in de pesto. Nu ik plantaardige weken heb ingelast, ben ik ook fan van edelgistvlokken in plaats van kaas en eerlijk: je proeft het verschil nauwelijks.

Ook met nootjes of pitjes kan je variëren: van de klassieke pijnboompitten tot cashew- of walnoten, het kan allemaal.

Hebben jullie nog leuke onkruidreceptjes? Deel ze gerust!

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Leer eens een onkruid kennen #2: brandnetel

Leer eens een onkruid kennen #2: brandnetel

Onkruid: ik ben er hevige fan van. Want de groei van onkruiden is eigenlijk een fantastische werkwijze van moeder natuur om zichzelf in stand te houden. Waar wij niet veel lopen of de grond niet voldoende bedekken, zorgt een natuurlijk mechanisme voor bedekking met plantjes […]

PrintFriendly and PDF
Over citroenen en limoncello

Over citroenen en limoncello

‘When life hands you lemons, make limoncello’, zegt een Engels spreekwoord. En dat nemen wij dezer dagen erg letterlijk. Want vorige week arriveerde in Genk bij Manuela Rotilio weer een camion met citrusvruchten uit Italië. Net zoals bij de tomaten, is dat ook een elk […]

PrintFriendly and PDF


2 thoughts on “Recept: brandnetelpesto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *