Recept: granola

Recept: granola

Granola: een heerlijke vervanger van brood bij het ontbijt. En als je ‘m zelf maakt, voeg je net die ingrediënten toe je die lekker vindt en maak je ‘m zo zoet als je zelf wil. Dit recept is intussen een van onze toppers geworden. Zelfs onze kinderen – die toch veel liever zoet hebben dan Pascal en ik – kun je een plezier doen met een kommetje granola in de ochtend. Zot eigenlijk dat ik dit recept niet veel eerder met jullie deelde, want het past perfect in een vegetarische manier van eten!

 

[lt_recipe name=”Granola” prep_time=”10M” cook_time=”40M” total_time=”50M” difficulty=”makkelijk” summary=”Ideaal om op zondag te maken voor een hele week. Als we er allemaal elke ochtend van eten, komt dit net een weekje toe.” print=”yes” image=”http://blog.iloveeco.be/wp-content/uploads/rawpixel-799536-unsplash-250×250.jpg” ingredients=”500 g havermout;100 g sesamzaad ;100 g pompoenpitten ;150 g zonnebloempitten ;200 g noten, grof gehakt (vb. cashewnoten, amandelen, walnoten, hazelnoten) ;100 ml appeldiksap ;50 g rijststroop, andere granenstroop of honing ;100 g rozijnen of in stukjes geknipte, gedroogde abrikozen ;snuifje kaneel of koekkruiden;Optioneel: kokosschilfers” ]Verwarm de oven voor op 180°C. ; ;Meng alle ingrediënten, behalve de rozijnen en andere gedroogde vruchten, en spreid het mengsel uit op een bakplaat, bekleed met bakpapier.;;Bak een half uurtje in de oven en roer gereld om aanbranden te voorkomen. Laat de granola afkoelen en roer er daarna de rozijnen of gedroogde vruchten door. Schep de granola in een afsluitbare bokaal zodra hij afgekoeld is. Lekker met yoghurt en een lepeltje (zelfgemaakte) confituur of vers fruit.[/lt_recipe]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.