Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Rijst of Soja Cuisine van Provamel op tafel

Rijst of Soja Cuisine van Provamel op tafel

Met de Rijst Cuisine of de Soja Cuisine van Provamel heb je een lekker alternatief voor room. De Soja Cuisine is een lekkere basis voor soepen, sauzen, fruitsalades of een smaakvolle mousse, met slechts 17% vet. De Rijst Cuisine geeft je gerechten een extra smaakboost en bevat nog minder vet, slechts 8%.

Waar wacht je nog op? Met deze heerlijke alternatieven voor room kan je zonder zorgen aan de slag! Laat je inspireren en probeer alvast dit heerlijke recept met Rice Cuisine! Smakelijk!

Gerstrisotto met groene asperges en hazelnootpesto

I love eco blog, Provamel, recept, rice cuisine, soja cuisine, koken met soja

Ingrediënten voor 2 personen

– 1 el olijfolie
– 1 sjalot
– 1 teentje look
– 200 g gerst
– 1 liter groentebouillon
– 1 bussel groene asperges
Voor de pesto:
– 1 bussel platte peterselie
– 1 teentje look
– 75 g gepelde hazelnoten
– 150 ml olijfolie
– 2 el fijngehakte hazelnoten
– hazelnootolie
– 100 ml Rice cuisine
Bereiding
Doe de gerst in een kom en zet in ruim water.  Laat 4 uur staan. Hak de sjalot en look fijn en fruit in de olijfolie tot de sjalot glazig ziet. Giet de gerst af en doe bij de sjalot. Laat 30 seconden meebakken en giet er de groentebouillon bij. Laat 30 minuutjes sudderen tot de gerst romig geworden is. Zet eventjes aan de kant. Breek het houterige gedeelte van de groene asperges en snijd ze in stukken van 2 cm. Blancheer ze gedurende 3 minuten in gezouten water. Laat uitlekken. Doe de peterselie, look, hazelnoten en olijfolie in een blender en mix tot een pesto. Roer de Rijst Cuisine onder de risotto. Schep in de borden, dresseer met de asperges en pesto. Besprenkel met de fijngehakte hazelnoten en druppel er wat hazelnootolie over.
Met Provamel verzorg je niet alleen lunch of diner, maar ook een stevig ontbijt!  Voor eender welk moment van de dag, er is altijd plaats voor Provamel, met kokos, hazelnoot, amandelen, soja, rijst en vele andere natuurlijke ingrediënten!
Beelden en recept via Provamel
PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Ben jij een eco hero?

Ben jij een eco hero?

“Passie is the spice of life”, dat was Pamela Peeters’ drijfveer om haar boek Eco Hero te schrijven. Ze was 12 toen ze haar eerste milieutijdschriftje maakte. Ondertussen presenteert ze al enkele jaren op de Amerikaanse televisie een show rond ecologie, geeft ze milieuadvies en […]

PrintFriendly and PDF
Win 1 van de 3 boeken van “The Green Kitchen”!

Win 1 van de 3 boeken van “The Green Kitchen”!

Het begon als een blog: Green Kitchen Stories, met gezonde vegetarische recepten. Nu mogen David en Luise met trots hun eerste boek voorstellen: The Green Kitchen! Het boek deelt 100 recepten uit hun dagelijkse leven én geeft enkele simpele tips om je voorraadkast meer divers […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *