Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Gastblog: Ordelijke Oplader van Nouk’s World

Gastblog: Ordelijke Oplader van Nouk’s World

Anouk van Nouk’s World maakte een gave DIY Tutorial. We gaan een vaderdag cadeau knutselen! Nouja, knutselen. Het is meer dat we de naaimachine pakken. Het enige dat je nodig hebt, is oude kleding. Moet lukken toch? In de foto’s lees vind je de aanwijzingen van Anouk en tussendoor lees je super tips voor biologische stoffenwinkels en wat gedachtenspinsels. Deze ‘Ordelijke Oplader’ lijkt me mega handig dus ik denk dat ik zelf binnenkort ook achter de naaimachine kruip!

Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoAl jaren naai ik van alles uit en weer in elkaar. Velen hoor ik roepen, daar moet je voor geboren zijn, maar die mening deel ik niet. Ik heb al veel cursisten gehad die het zichzelf eigenlijk niet zagen doen. Maar door de zoektocht naar een hobby, de wens al die mooie spullen uit de winkel zelf te kunnen maken, stapels kleding of lappen in de kast die eigenlijk weg kunnen en antieke naaimachine, er toch aan begonnen.

Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoIk begon al toen ik nog thuis woonde. Ik vogelde alles zelf uit, soms denk ik dat als ik het op school had geleerd, ik niet zover was gekomen. Ik wilde vooral zelf zien of iets niet kon. Aan regels heb ik me nooit gehouden. Hoezo moet ik eerst alles rijgen? Ik zie het nu ook aan mijn dochter van 9. Ik heb haar al best vaak betrokken bij wat ik maakte en als ik haar dan aanwijzingen gaf, haakte ze snel af.Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoNu, tijdens de verbouwing, staat mijn naai tafel beneden en pakte ze wat lapjes stof en kwam naar me toe. ‘Mama, mag ik je machine gebruiken? En dan heb ik nog een vraagje, zou je mij helemaal zelf mijn gang willen laten gaan? Ik weet dat jij het beter kan, maar ik wil het graag zelf doen.’ Oeps. Maar ook super, dat ze het zo duidelijk aangeeft.

Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoEen paar jaar geleden zijn wij ons als consument eens onder de loep gaan nemen en ontdekten dat er heel  veel is wat we kunnen doen om onze voetstap te verkleinen. Ik heb altijd al een warm gevoel gehad voor de uitspraak een beter milieu begint bij jezelf, maar nu merken we dat alle kleine stapjes die je zetten, steeds begint al een rimpeling in een stil meer.

Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoVan het een komt het ander, we kunnen steeds een stap verder gaan. Alles hangt met elkaar samen. Je voelt je goed over de vorige stap en plots kun je afstand doen van al die spullen die je niet meer gebruikt, er ontstaat ruimte en inspiratie voor nieuwe stappen. Het gevoel dat je echt wat kan doen, zorgt voor een vrolijke kijk op het leven, wat weer zorgt voor een vriendelijke houding tegenover iedereen die ik tegenkom. En zo voel ik me positief voorbeeld voor mijn omgeving.Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoMijn grote vriend hierin is toch wel mijn naaimachine. Door al dat oefenen met knippen, stikken en tornen, weet ik uit mijn hoofd wat een cm is, zie je niet meteen aan de rits dat ik het zelf heb gemaakt en kan ik in een avondje een nieuwe jurk maken. En echt daar hoef je dus geen uitzonderlijk talent voor te hebben.

Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoHeel blij wordt ik ook van alle upcycle ideetjes met oude kleding die ik op pinterest verzamel. Zo heb je met wat knip en stik werk een hippe versie van het gedateerde kledingstuk of met een simpele aanpassing past je zoon zijn te kleine tshirt weer.
Ik kan niet ontkennen dat ik verslaafd ben aan stofjes. Retro stofjes, design stofjes, on bestemde lappen, ik verzamel ze allemaal. Het fijnste gevoel krijg ik van een historische vonst op een tweede hands markt of de kringloop, al wordt dat zeldzamer, oma’s inboedel wordt niet meer zomaar geloosd.

Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoJaren lang was ik niet weg te slaan van de lapjes markt in Utrecht of ging een dagje naar de Albert Cuyp, maar ik krijg steeds meer aversie tegen niet-biologisch katoen en synthetische stoffen gebruik ik alleen als het voor een speciale toepassing is.Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoHier geef ik je mijn favoriete webshops voor biologische stoffen. Vooraf voelen is niet nodig, ze zijn stuk voor stuk heerlijk zacht en over de kwaliteit geen zorgen. Let wel op de beschrijving en het gewicht van de stof. Hieruit kun je opmaken, waar het voor geschikt is. Niet alle websites hebben alles biologisch, maar in elk geval een hele collectie. Veel Duitse sites, Duitsland is een groot textielland. En ook België heeft veel wat Nederland niet heeft.

Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love Eco

 Bambiblauw
 Westfalen
 Noeks
 Sew natural
 Naturelle
 Pure Coverz
 Kersenpitje
 Frau Tulpes
 Birdandbees Design (even bio in de zoek funcie tikken)
Nog een laatste tip voor een lapjesmarkt gevoel: 
Dawanda (laat ze geen Nederlandse of Belgische instellingen voor je maken)

Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love Eco

Omdat het bijna vaderdag is en papa hier in huis de persoon is, waar het minst voor wordt gemaakt, bedacht ik een project met een oud overhemd. De papa die hier woont, houdt nogal van orde en netheid. Hij kan er niet zo heel goed tegen als spullen niet op vaste plekken liggen en daar door het risico lopen kwijt te raken.Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoEen van de items die nogal eens een zwervend bestaan leiden zijn onze opladers. Die van jou en die van mij wisselen aanhoudend van eigenaar of hangen moederziel alleen in een stopcontact op een afgelegen plek in huis. Speciaal voor mijn lief heb ik de Ordelijke Oplader bedacht en gemaakt uit twee overhemden die ik net op tijd uit de zak viste (wonderlijk dat hij nog steeds probeert zakken weg te brengen ;)).

Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoVaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoDus pak een naaimachine, een oud overhemd en een restje stof in een andere kleur. Om te oefenen met recht stikken, maak je er gewoon voor iedereen één! Je hoeft natuurlijk n iet te blijven bij het vaderdag cadeau knutselen. Als je daarna de smaak te pakken hebt en meer wil leren leren, kom gezellig op naailes!

Vaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoVaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoVaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoVaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love EcoVaderdag cadeau knutselen: gastblog van Nouk's world op I Love Eco

 

PS. 5 duurzame vaderdag cadeaus

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

DIY: speciale vaderdag-bbq-saus

DIY: speciale vaderdag-bbq-saus

Zondag is het in Vlaanderen al vaderdag! In Nederland is het traditiegetrouw een weekje later. Afhankelijk van waar je woont of waar je je vader viert, is het dus (hoog) tijd om in actie te schieten voor een leuke DIY. Bij ons thuis wordt op […]

PrintFriendly and PDF

Vaderdag cadeau: 5 duurzame tips

1. Bamboe Combi-set – Greendady | 2. Satchel bag – Knowledge Cotton Apparel | 3. Ambrosia Maple Original – Koostik | 4. Jupiter Army – WeWOOD | 5. The Conveyor Belt – Kazmok Oe en Aa Het Vaderdag cadeau. Volgens sommigen een commerciële truc, voor de ander een leuk feest. Vind er […]

PrintFriendly and PDF


2 thoughts on “Gastblog: Ordelijke Oplader van Nouk’s World”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *