Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Veertig dagen zonder twijfel

Veertig dagen zonder twijfel

Als een fijne blogster je uitnodigt om iets te schrijven voor haar blog, dan twijfel je niet. Dan doe je dat gewoon, duuuh. Da’s waar.Veertig dagen zonder twijfel

Maar voor ons is het toch iets minder vanzelfsprekend dan pakweg voor iemand als Angela Merkel (want dat is een vrouw met ballen, een vrouw met daadkracht, een vrouw waarvan je denkt ‘die twijfelt nooit’.)

Wij zijn niet Angela.
Wij zijn Sara en Zita.
Wij zijn zusjes.
En wij zijn twijfelaars.

Veertig dagen zonder twijfel

Daarom voor ons deze ‘vasten’ geen 40 dagen zonder suiker, zonder vlees of zonder televisie. Want wij leven al redelijk bewust. Wij proberen al zo vaak goed te doen, goed te zijn, goed te worden. Wij gaan wat minder nadenken. Wat meer leven.

Wij doen: 40 dagen zonder twijfel. Dat kon je hier al lezen.

Bon, we zijn nu 25 dagen ver. Over de helft dus. En voor wie zich afvraagt: ‘en levert dat iets op?’ Lees gerust verder. Want we delen hier graag onze inzichten met jullie.

Inzicht Nummer 1:
Kleine twijfels, die moet je gewoon de kop indrukken.

Veertig dagen zonder twijfel

Wat we gaan aandoen, hoe we ons haar willen laten knippen, wat we gaan eten of we ons huis moeten poetsen of niet … We hebben die kleine twijfels verbannen uit ons leven. Het resultaat. Rust. Vrede. Vrijheid (in ons hoofd toch). En wat blijkt: niemand geeft erom wat je aanhebt of hoe je haar geknipt is (of toch niet de mensen die ertoe doen) en eten is altijd leuk, wat het ook is. Toegegeven, ons huis ziet er misschien een beetje uit als dat van je vieze vrienden waar je nooit iets zou opeten wat op de grond gevallen is, maar wij hebben een blog nu, drukdrukdruk (en wij hebben borden, dat ook).

Inzicht Nummer 2: Grote twijfels verdwijnen niet op veertig dagen.

Veertig dagen zonder twijfel

Wij hebben ook een twijfelmuur gemaakt, toen was hij nog maagdelijk wit.

Wat hadden we dan verwacht? Maar…weet je wat: het is wel leuk om ze even aan de kant te schuiven en te zeggen: ‘ok twijfel, je bestaat, maar nu even niet.’ En soms, heel soms, lossen die gedachten, twijfels, vragen zich dan vanzelf op. Dubbele win!

Inzicht Nummer 3: Twijfels mogen geen excuus zijn om niet ‘ja’ te zeggen als vrienden ons nodig hebben, al is het maar voor iets onnozels.

Integendeel. We moeten ‘ja’ zeggen op vragen van vrienden. Vrienden zijn de max! Dus het ‘allemaal niet weten’ telt niet als vrienden ons nodig hebben. Punt.

Inzicht Nummer 4: Tradities zijn het nieuwe zwart.

Veertig dagen zonder twijfel

Ze zijn niet oubollig. Ze zijn niet voor vrouwen van 50, of jonge moeders (want dat zijn wij allemaal niet). Nee, tradities zijn ongelofelijk. Want je hoeft maar 1 keer een beslissing te nemen en dan kan je dan de rest van je leven die beslissing gewoon al genietend herhalen. Heerlijk. Tradities zijn onze nieuwe beste vrienden.

Veertig dagen zonder twijfel

Maar… 25 dagen niet twijfelen, betekende ook dit voor ons:

–  Nooit hakken dragen, altijd sneakers. Als het op kiezen aankomt, winnen sneakers altijd.

–  Veel chips eten én koekjes. Omdat het leven kort is. En koekjes lekker zijn.

–  Gaan lopen op zondag (een nieuwe traditie!). Want dat hebben we zo beslist.

–  Nooit gaan lopen op alle andere dagen. Want dat hebben we niet beslist, en 40 dagen zonder twijfel heeft ons niet zo hard veranderd dat we spontaan zin hebben om te gaan lopen.

–  Veel vaker gouden oogschaduw dragen dan daarvoor. Want die staat helemaal vooraan in de kast en die blinkt.

–  Elke dag dezelfde sjaal aandoen. Want dat is gemakkelijk. En uiteindelijk doet elke sjaal hetzelfde (en die ene keer dat je een rode sjaal met roze sneakers moet aandoen, neem je er gewoon bij).

–  Herhalingen kijken van Girls. Omdat je daar zin in hebt. En NIETS houdt je nu nog tegen.

–  Bij ouders, familie, vrienden, kennissen en jawel, vage connecties gaan eten. Want dan beslissen die het menu. Uitbesteden, jongens, uitbesteden.

–  Nylons aandoen met ladders, want je hebt die outfit nu eenmaal beslist (heet dat echt ladders? Dat ziet er raar uit op papier. Of ligt dat gewoon aan ons?)

–  Collega’s die al je twijfels gelezen hebben en daarover willen praten. Op het werk. Terwijl jij niet wil praten. En al zeker
niet over je twijfels.

Je ziet het: 40 dagen zonder twijfel. Een leerrijke, maar vooral ook avontuurlijke trip, en je hebt er werkelijk niets voor nodig. Gewoon jezelf.

 

 

 

 

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Mindfulness Stiltedag

Mindfulness Stiltedag Een stiltedag. Heb je geen idee wat je je daar bij voor moet stellen? Had ik ook niet! De Mindfulness Stiltedag die ik heb gedaan, hoorde bij mijn Mindfulness cursus. Laat ik je vertellen hoe mijn stiltedag was. De aanloop naar de dag […]

PrintFriendly and PDF

Wat leer je van mindfulness in de natuur?

Mindfulness in de natuur Echt post krijgen is natuurlijk altijd leuk. Maar post van jezelf krijgen is helemaal bijzonder! Tijdens mijn blogverlof vorig jaar schreef ik de brief aan mezelf. Het was de laatste oefening die ik deed tijdens mijn 8-weekse mindfulness training in de natuur (heerlijk!). De mindfulnessjuf Esther […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *