Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Word vierkante peter of meter van het Sint-Jansbergklooster

Word vierkante peter of meter van het Sint-Jansbergklooster

De trots van Zelem, zo wordt het Sint-Jansbergklooster genoemd. Die mooie titel heeft het belangrijkste erfgoed in het dorp te danken aan zijn geschiedenis, het gebouw, de natuur, de rust en de mooie 14e-eeuwse kapel.

Greet, ErikAnne en Jan Frederik zijn sinds kort de vier trotse  initiatiefnemers van de coöperatieve vennootschap die eind deze maand het Sint-Jansbergklooster overneemt. Ze droomden al langer van een prachtig domein dat kon dienen als woongelegenheid en waar educatieve evenementen gehouden konden worden. En toen ze in mei dit jaar voor de eerste maal het domein betraden, waren ze onmiddellijk overdonderd. “We gingen gewoon een kijkje nemen.” Maar dat kijkje mondde uit in het visualiseren van een nieuw project, hun project in het Sint-Janbergklooster.

Het bezoek was een voltreffer. Zowel het domein, de gebouwen, de omgeving als de eigenaar raakten hun hart. Ze konden zich inbeelden hoe het er binnen 3 jaar zou uitzien en dat beeld was zo sterk dat ze beslisten om die enorme stap met vier te zetten. “Het voelde zo goed aan. Laten we ervoor gaan!”, dachten ze.

Dit project in het Sint-Jansbergklooster is een project voor en door de gemeenschap, want door onze krachten te bundelen, kunnen we samen iets moois realiseren. Samen met enkele andere mensen zullen we de appartementen op de eerste verdieping bewonen. Binnenkort openen we een eet- en praatcafé en in het voorjaar bouwen we een deel van de tuin om tot moestuin. We zijn van plan om te tuinieren volgens de principes van permacultuur. En die verse bio groentjes belanden uiteindelijk dan op de borden van onze eetgasten. Later komt er nog een B&B bij. En de reeds bestaande bedrijfs- en huwelijksfeesten worden aangevuld met een educatief aanbod voor particulieren en bedrijven. Concerten, congressen, filmvoorstellingen,… en nog meer activiteiten die zich richten naar een duurzame wereld.

Wil jij ook deel uitmaken van dit mooie project? Dan kan je vierkante meter of peter worden. Voor Greet, Erik, Anne en Jan Frederik is de tijd rijp. Zij gaan het echt doen en al wie zin heeft om er mee in te stappen is meer dan welkom!

Wij wensen iedereen alvast heel veel succes met dit prachtige project!

Meer info via: http://www.sintjansbergklooster.be/

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Ben jij een eco hero?

Ben jij een eco hero?

“Passie is the spice of life”, dat was Pamela Peeters’ drijfveer om haar boek Eco Hero te schrijven. Ze was 12 toen ze haar eerste milieutijdschriftje maakte. Ondertussen presenteert ze al enkele jaren op de Amerikaanse televisie een show rond ecologie, geeft ze milieuadvies en […]

PrintFriendly and PDF
Introductie van het Ecoplan Gent

Introductie van het Ecoplan Gent

Begin juni kreeg ik een “officiële persuitnodiging” in mijn mailbox om het nieuwe Ecoplan van Gent als eerste te ontvangen én te testen. Daar zegt I ♥ Eco geen neen tegen! Ik was een half uurtje eerder aanwezig bij de gezellige Gentse Coffee bar Simon Says. […]

PrintFriendly and PDF


2 thoughts on “Word vierkante peter of meter van het Sint-Jansbergklooster”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *