Allerzielen

Allerzielen

Vandaag worden onze overleden dierbaren herdacht. In ons hart, op een begraafplaats, op een bankje onder een boom, in gezelschap van vrienden of familie. Door de dood in ons dagelijkse leven toe te laten, leren we bewuster met het leven om te gaan. Gemakkelijk is het niet, maar dat maakt het leven juist zo waardevol.

Afscheid nemen van je dierbaren en hen herdenken kan op verschillende manieren. En wij zouden I ♥ Eco niet zijn, mochten we daar geen mooie, serene, ecologische alternatieven voor gevonden hebben.

Alveus Uitvaartkist No Waste

Deze uitvaartkist is vervaardigd van gerecycleerd hout van zes verschillende houtsoorten. De houtresten vormen een uniek patroon en zijn verlijmd met biologisch afbreekbare lijm. De grepen zijn gemaakt van leder. Alveus wil de mensen aanmoedigen om tijdens hun leven al eens stil te staan bij hun uitvaart. Op die manier kan het taboe rond de dood doorbroken worden en kan die laatste reis meer bespreekbaar gemaakt worden.

Poetree Living Tree Memorial

Met deze “Poetree” kan je afscheid nemen van je naaste en kan je hem of haar later ook herdenken. Het is tegelijkertijd een urne en een gedenkteken. Op de urne ligt een keramische ring met de naam van de overledene erin gegraveerd. Nadat je de assen een plekje hebt gegeven in de kurken urne, kan je het deksel eraf halen en er een jong buxusboompje in plaatsen. Het boompje zit in een biologisch afbreekbare pot. De opening in de urne zorgt ervoor dat het jonge boompje voldoende plaats heeft om te groeien. Wanneer het boompje dan groot genoeg is, kan je de urne in de aarde planten. De kurken urne vergaat in de grond en de keramische ring is een deel geworden van de boom. Een duurzaam gedenkteken dat ook een mooie herinnering is aan de cyclus van het leven.

Limbo Nu Urn

Dit handgemaakte en elegante design is opgebouwd uit zeezout, gebonden met plantenextracten. De urne is dus enkel gemaakt van minerale en plantaardige ingrediënten, op zo’n manier dat hij in de zee of de oceaan geplaatst kan worden. Laat je geliefde terugkeren naar de natuur.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.