Amandelpudding met bananen en rozijnen

Amandelpudding met bananen en rozijnen

Onze partner Provamel streeft naar een gezondere manier van leven en biedt daarvoor natuurlijke, biologische en gezonde voeding aan. Hun assortiment bevat bijvoorbeeld biologische amandelmelk, melk die dus niet gemaakt is van de traditionele koemelk maar van amandelen. Deze melk is glutenvrij, lactosevrij, kosher, vetarm en suikerarm.

Wil je wel eens proeven van amandelmelk maar weet je niet goed hoe? Dan is dit recept de perfecte manier. Trek je beste keukenwanten aan en tover deze heerlijke amandelpudding met bananen en rozijnen op tafel.

Wat heb je nodig om amandelpudding voor 8 personen te kunnen maken?

– 1 l Provamel Amandelmelk
– 100 g amandelschilfers
– 2 bananen
– 60 g rijstmeel
– 50 g rozijnen
– 10 g vanillesuiker
– 1 snuifje zout

Hoe begin je eraan?

Neem een kookpot en giet er de Provamel Bio Amandel Melk in. Meng met de vanillesuiker en een mespuntje zout. Breng dit mengsel aan de kook en voeg beetje bij beetje het rijstmeel toe. Blijf een drietal minuten goed roeren. Snijd de bananen in kleine stukjes en voeg toe. Doe er de meerderheid van de amandelschilfers en rozijnen bij. Giet de pudding in kleine glazen potjes en werk af met de resterende amandelschilfers en rozijnen.

Tip
Heb je de pudding graag iets steviger? Gebruik dan iets meer rijstmeel. Liever iets meer lopend? Gebruik dan minder rijstmeel.

 

Heb je de smaak te pakken? Check dan welke vegetarische recepten je nog wil uitproberen…En laat ons weten welke lekkere en evenwichtige maaltijd je als ontbijt, lunch of diner hebt klaargemaakt!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe Provamel-producten? Check dan snel hun Facebook-pagina!

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.