Binnen 7 dagen 40 dagen zonder vlees?

Binnen 7 dagen 40 dagen zonder vlees?

 

Dagen Zonder Vlees is een campagne van de 23-jarige Alexia Leysen. De studente Theaterregie aan de Toneelacademie Maastricht lanceerde in 2011 een oproep via Facebook om samen met haar vegetarisch te vasten. Duizenden Vlamingen gingen toen de uitdaging aan en dit jaar zet ze alles op alles om nog meer mensen te bereiken.

Wat is het opzet? Heel simpel, gewoon 40 dagen lang minder vlees en vis eten.

Waarom dit opzet? Om eens stil te staan bij de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Als we allemaal samen minder vlees en vis eten, kunnen we op langere termijn onze ecologische impact verkleinen.

Wanneer wordt dit opgezet? Gedurende de 40 dagen in de vastenperiode, namelijk van 22 februari tot en met 07 april.

Wat bereik ik persoonlijk met mijn opzet? Met elke vegetarische dag bespaar je 11m2 op je ecologische voetafdruk. Niet slecht toch?

Hoe zet ik dit op? Dagen Zonder Vlees heeft speciaal voor jou 40 vegetarische recepten geselecteerd, de meeste op basis van seizoensgroenten. Ik laat me alvast verleiden en maak ze binnenkort allemaal klaar!

Welke knappe koppen er nog meedoen aan dit initiatief zie je in dit filmpje.

Laat je niet beïnvloeden door hen, maar kies er zelf bewust voor om 40 dagen lang minder vlees en vis te eten!

Ondertussen staat de teller al op 1115 niet-vegetariërs die hun plantaardig steentje zullen bijdragen! Elke dag telt. Benieuwd hoeveel hectaren we zo met z’n allen kunnen besparen…

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “Binnen 7 dagen 40 dagen zonder vlees?”

  • Ik doe nu ook aan vasten, niet aan vles (want ik eet zowieso al heel weinig) maar aan suiker, chips, koffie (die is het moeilijkst!) en zuivel (verminderen niet helemaal weg laten). Iedereen die 40-dagen zonder doet heel veel sterkte, bewustwording maar ook plezier toegewenst! Gr. liv

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.