Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Boys, get back to school

Boys, get back to school

Back to school! Geniet nog maar even de welverdiende vakantie, maar binnenkort is het weer zover. Om de zoektocht naar ecologische schoolaccessoires niet last minute te laten verlopen, geven wij alvast enkele leuke tips!

1. Pet / Buisjes en Beugels + + + My Grandpa Cap

Stuur je jongen terug de schoolbanken op met deze retro pet op z’n koppie. De pet met gele babyrib is gemaakt van 100% biologisch katoen. Buisjes en Beugels + + + is een Nederlands designerlabel opgericht door Kellie Smits. Naast haar eigen kledinglabel vertegenwoordigt ze ook enkele gastlabels die haar inspireren. Haar laatste BB + + + collectie is volledig gemaakt van biologisch katoen en geprint met biologisch afbreekbare verf.

2. Rugzakje / Kudzu Rugzakje Pinguin

Bij de bijzondere ecosupermarkt Kudzu vind je dit schattige rugzakje van het Franse merk Coq en Pâte. Coq en Pâte engageert zich om te ontwerpen en produceren met respect voor mens en milieu. Hun producten worden in India gemaakt uit biologisch katoen volgens de principes van eerlijke handel. En de leuke ontwerpjes op de zakjes zijn gemaakt van artiesten die dezelfde visie delen. Poëtische, ludieke of educatieve boodschappen met een groen hart!

3. Trui / Shampoodle Animal Sweater

Het Zweedse Shampoodle is een sociaal bewust bedrijf dat het welzijn van hun partners en van het milieu altijd in het achterhoofd houdt. Deze sweater met zachte dierenprint is onder goede werkomstandigheden gemaakt van 100% biologisch katoen.

4. Jeans / Nikabella Imps & Elfs Jeans Defender

Milieuvriendelijk, zonder schadelijke stoffen, van 92% biologisch katoen en zonder het werk van kinderhanden. Deze coole jeans is de perfecte ecologische schoolbasic. De samenwerking van het Nederlandse Imps & Elfs met Made-By creëert fair trade kleding van biologisch katoen, zonder de tussenkomst van kinderarbeid. Nikabella biedt enkel schone en eerlijke producten aan als deze.

5. Drinkbus / Reusable Classic Kanteen

Op woensdag kan de Goodbyn thuisblijven en dan komt deze leuke hervulbare Klean Kanteen fles van pas. De fles is gemaakt van roestvrij staal en veilig geverfd en is dus voedselveilig. Net zoals de Goodbyn te vinden bij Reusable, die telkens een mooi aanbod aan alternatieven voor wegwerpverpakkingen weet te selecteren.

6. Brooddoos / Reusable Goodbyn

Terug naar school zonder een hippe brooddoos? No way!  De Goodbyn is gemaakt zonder schadelijke chemicaliën. Mama kan de doos vullen met véél lekker leuks en zoonlief kan de doos personaliseren met de vrolijke stickers die er bijgeleverd worden. De Goodbyn bestaat uit verschillende gescheiden compartimentenzodat de boterham met kaas niet smaakt naar de banaan (die er in past!) Er hoort ook een hervulbaar flesje bij.

Lees binnenkort ook onze tips voor de flinke schoolmeisjes!!

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Boys, get back to school”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.