Broom Chair by Philippe Starck

Broom Chair by Philippe Starck

“The elegance of the minimum comes from the intelligence of the nothing”

Een citaat van de Franse designer Philippe Starck dat perfect verwoord waar zijn ontwerpen voor staan. Kijk maar naar deze Broom Chair. Samen met het Amerikaanse Emeco die handgemaakte stoelen produceert, heeft Starck deze Broom Chair gemaakt voor het voorbije Salone del Mobile 2012 in Milaan.

Het ontwerp is opgebouwd uit volledig nieuwe materialen zoals de combinatie van teruggewonnen polypropyleen en weggegooide houtvezels. Deze combinatie is drie keer goed voor het milieu: minder energie, minder afval en minder koolstof, met het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Het ontwerp van de stoel is gebaseerd op een schets die Starck in 2001 gemaakt had voor een stoel uit verschillende materialen. Deze Broom Chair (of letterlijk vertaald Bezem Stoel) is zodanig opgebouwd dat ‘ie volledig gerecycleerd en terug omgezet kan worden in een nieuw ontwerp uit hout en kunststof. De Broom Chair dankt zijn naam dan ook aan dit concept: door zijn gebruikte materialen kan de stoel letterlijk van de werkvloer weggeveegd en omgevormd worden tot een nieuwe vorm.

Voorlopig mag deze stoel van ons nog even in zijn huidige vorm verder bestaan…

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Broom Chair by Philippe Starck”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.