DIY Paas sfeerlichtje

DIY Paas sfeerlichtje

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik geen afscheid kan nemen van glazen potjes en oude magazines. Altijd handig om iets mee te maken als het weer eens kriebelt bij mij.

Hoog tijd dus om de daad bij het woord te voegen et voilà! In plaats van de traditionele gekleurde paaseitjes, schenken wij jullie dit jaar een sfeervolle DIY om jullie paasfeest mee te verlichten.

i-love-eco-blog_DIY_easter_Lights

Benodigdheden:

– 4 uitgewassen (bij voorkeur rechte) glazen (confituur-)potten (was de labels er met een sopje af)
– 4 theelichtjes
– doorzichtige kleefband
– een snijmesje (of fijne cutter)
– een meetlat (bij voorkeur van 30 cm)
– een pen of potlood met scherpe punt
– onze konijnsjabloontjes afgedrukt op 1 vel A4 kalkpapier
– een paar vellen papier (A4) uit een tijdschrift of krant (of zwart papier)

i-love-eco-blog_DIY_easter_lights2

Stap 1

Meet de hoogte van je potje zonder de ronding van de hals (het rechte stuk van mijn potje meet dan 5,7 cm). Begin met een testpapiertje uit kladpapier.
Hou je A4 horizontaal, meet je breedte af (5,7 cm in mijn geval) en snij de strook uit op je snijmatje.

Tip! Snij altijd best langs de kant van je meetlat van het stuk dat je weg gooit. Als je dan eens mis zit, is het niet zo erg.

Steek het teststrookje in de pot, duw het papier goed tegen de rand van het potje en teken een streepje waar de uiteinden overlappen. Tel hier een 0,5 à 1 cm bij en trek een verticale lijn. Snij dit korte stuk eraf. Voilà: dit is je patroon.

i-love-eco-blog_DIY_easter_lights3-

Stap 2

Teken je patroon over op je magazine blaadjes en snij ze uit. Je hebt nu 2 stroken van 5,7 cm breed.
Gebruik de hulplijnen van je snijmat om ze evenwijdig t.o.v. elkaar op je snijmat te schikken.
Leg je kalkpapier met de konijnsjabloontjes erover. Puzzel een beetje tot de konijntjes op beide stroken mooi in’t midden staan. Leg even iets zwaar in’t midden op je kalkpapier en til de rechterkant van je kalkje op. Kleef op beide stroken een stukje kleefband.
Leg het kalkpapier er terug op en kleef het kalkpapier bovenaan en rechts vast. Dit zou voldoende moeten zijn om alles netjes op zijn plaats te houden.

I-love-eco-blog_DIY_easter_lights4

Stap 3

Begin met het uitsnijden van de konijntjes en kies eerst het makkelijkste patroon. Probeer enkel op de lijnen te snijden.
Ben je klaar met de vier sjablonen? Snij dan de (lange) horizontale lijnen van de magazine-stroken uit het kalkpapier en daarna de (korte) verticale.

i-love-eco-blog_DIY-Easter_lights5

Als het goed is, heb je nu vier stroken. (2 x magazine papier, 2 x kalkpapier)

i-love-eco-blog_DIY-Easter_lights6

Stap 4

Neem je vier potten. Maak een cirkel van de stroken en leg de goeie (bedrukte) kanten naar buiten. Laat de uiteinden 0,5 cm overlappen, kleef ze aan de binnenkant vast met een stukje kleefband. Stop je strook in het potje. Doe dit bij de vier potten.
Neem dan een stukje kleefband van ongeveer een drietal cm.  Plooi de klevende kant naar buiten zodat je een zelfklevend lusje hebt. Kleef dit lusje onderaan je theelichtje en plak het theelichtje in de pot. Doe dit bij de vier potten.

i-love-eco-blog_DIY-Easter_lights7

Zoek nu een plekje dicht bij een muur (voor de mooie schaduwen), steek het kaarsje voorzichtig aan en je paasfeest wordt opperbest verlicht met zelfgemaakte sfeerlichtjes!

i-love-eco-blog_DIY-Easter_lights8

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de lichtjes met kalkpapier, mooi als ze ’s avonds aangestoken zijn. De lichtjes met magazine papier zien er ook mooi uit zonder lichtjes.

i-love-eco-blog_DIY-Easter_lights9

En wat denken jullie? Welke vinden jullie de leukste? Veel plezier ermee!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.