Duurzaam terug naar school * part 1

Duurzaam terug naar school * part 1

De zomervakantie loopt stilletjes, héél stilletjes op z’n einde. Dit betekent dat het nieuwe schooljaar eraan komt, tijd dus om het gebruikelijke schoolmateriaal bijeen te zamelen. Maar voor we ons uitleven in een hoop nieuwe spullen, maak je best een inventaris op van wat je nodig hebt. Wie weet heb je thuis nog vanalles liggen…

Onze vriend Netwerk Bewust Verbruiken heeft naast deze duurzame tip nog 9 andere tips voor een duurzaam schooljaar op een rijtje gezet: van milieuvriendelijk schoolmateriaal tot tweedehands studieboeken, gezonde vieruurtjes en een ecologisch kotleven.

Wij geven jullie alvast duurzame tips voor schoolgerief dat thuis nergens meer rondslingert…

1. Vuilbak / Babongo ¿Adónde? OCTA mandje

Geometrisch kartonnen opbergmand die leuk en serieus tegelijk is. Handig voor op kantoor of thuis als papierprullenbak of als opberger voor lichtgewichtjes. Deze OCTA is gemaakt van gerecycleerd karton met papier van duurzaam beheerde bossen.

2. Schriftje / Etsy Recycled Notebook A5

De eerste twee pagina’s van dit kunstige schriftje zijn niet meer of minder dan gerecycleerde naaipatronen. De patronen zijn toepasselijk aan elkaar genaaid en het schriftje bevat 60 pagina’s gerecycleerd papier. Verkrijgbaar bij Etsy.

3. Meetlat / Kudzu Lat 30 cm

Remarkable is op zoek naar oplossingen om zo veel mogelijk afval te hergebruiken. Deze meetlat van gerecycleerd plastic is een sterk staaltje van hun innovatieve producten. Meten kan met dit latje in centimeter én in inch

4. iPad Hoes / Etsy Harris Tweed Molly iPad Sleeve

De Schotse eilandbewoners van de Hebriden weven een speciale tweed-soort bij hen thuis, namelijk de luxueuze en exclusieve Harris Tweed. Deze tweed is gemaakt van pure wol en de hoes is gevuld om je iPad optimaal te beschermen.

5. Pennenzak / Rewind Design Pennenzak

Een onverscheurbare pennenzak die een stevige schooldag aankan, mag natuurlijk niet ontbreken. Twee lagen gerecycleerd karton-papier met daartussen 1 laag gerecycleerd kunststof, dat kan niet stuk. Naar hartelust te personaliseren!

Onze tiener is tevreden!

Waar koop jij duurzaam schoolmateriaal?

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Duurzaam terug naar school * part 1”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.