Een dag uit het leven van…GOEDvandoen!

Een dag uit het leven van…GOEDvandoen!

Vandaag trekken we met Helga van GOEDvandoen een dagje naar Amsterdam. Want voor inspiratie moet je de wereld in, een citaat waardoor Helga zich dagelijks laat inspireren. Dus op sommige dagen laat ze haar computer voor wat hij is en trekt ze bijvoorbeeld naar de hoofdstad van onze Noorderburen.

iloveecoblog_dagvanGoedvandoen1

“Bewust ontbijten doe ik bij Conscious Hotel, het eerste duurzame hotel van Amsterdam. Je vindt er o.a. meubels van gerecycleerde yoghurtpotjes, een groendak, een plantenwand in de lobby én fietsen om de stad in te trekken natuurlijk. Ik trap gezapig dwars door het Vondelpark, de groene stadslong, richting Amsterdamse grachten.”

iloveecoblog_dagvanGoedvandoen2

“Mijn eerste halte is Fair + Fair, een oergezellige winkel vol fairtrade, eco, cradle-to-cradle en gerecycleerd goed. Volgende inspiratiebom: Sukha. Een warenhuis voor dingen die met liefde gemaakt zijn, van kleding tot meubels, sieraden en veel zoete en vrolijke poëzie. Vol positieve gedachten lunch ik twee huizen verder bij Vinnies Deli, een mooie plaats voor bio lekkers en vintage design in een warme huiskamersfeer. Daar twee stevige snedes zuurdesembrood met homemade humus er bovenop en ik ben helemaal klaar voor mijn volgende bezoek.”

iloveecoblog_dagvanGoedvandoen3

“En dat is het atelier van Roetz Bikes, waar fietswrakken worden gepimpt tot hippe stadsfietsen en zo een mooi tweede leven krijgen. Aan gedumpte fietsen geen gebrek in Amsterdam, het fietsdepot telt zowat 500.000 stalen rossen zonder baasje. Weldra pen ik het hele verhaal van de Roetz Bikes jongens neer. Waar en hoe is nog even een verrassing. Tijd om langzaamaan weer huiswaarts te keren. Ik maak nog een stop in het hoofdkwartier van Dopper in Haarlem om een nieuwe voorraad op te halen met – jawel en eindelijk – de Dopper Apple Green en Royal Orange. Een hongertje onderweg voert me nog langs Villa Augustus in Dordrecht, een restaurant (a.k.a. hotel, shop en groentetuin) in een voormalige watertoren en pompstation. Prachtig gebouw, prachtig eten, recht uit de biologische moestuin.”

Wat een heerlijke dag vol indrukken en inspiratie. Morgen vertoef ik weer achter mijn bureau, maak ik pakjes en vervoer ze door Gent met de bakfiets. En dat is ook fijn.

GOEDvandoen gaat voor zichzelf en voor jou op zoek naar een groene levensstijl, gewoon omdat het goed is. Doeners als ze zijn, geven ze het goede voorbeeld door pakjes binnen een straal van zes kilometer met hun bakfiets te bezorgen. Goed gedaan!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.