Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Eet je huis eens op

Eet je huis eens op

Wil je eens iets anders op je bord dan de zoveelste vanzelfsprekende maaltijd? Ga dan voor een eetbaar huis! EETHUIS is een project van het Nederlands stedenbouwkundig bureau De Stuurlui in samenwerking met Atelier Gras.

De architecten van dienst zijn de enthousiaste en bevlogen Marijke Bruinsma en Frank de Volder van De Stuurlui en Marjan van Capelle en Arjen de Groot van Atelier Gras.

EETHUIS is een onweerstaanbaar huis in een tuin dat bezoekers lokt met groenten, fruit en bloemen. Dat wil je gewoon proeven, aanraken, oogsten, wieden, zaaien en ruiken!

Het huis is opgebouwd uit een modulair systeem van kunststof kratten die geïnspireerd zijn op de standaard groentekratten uit de land- en tuinbouwsector. De kratten worden gebruikt om groenten, fruit en bloemen in te kweken. Als bewoner van zo’n EETHUIS kan je je huis oogsten om je bord te vullen met al dat lekkers!

Een moestuin hoeft zich dus niet pers se op de begane grond te bevinden. Met dit EETHUIS concept kan je een moestuin op het balkon, op het dak of zelfs aan de buitengevel van je huis aanleggen! Denk verticaal groen, een moderne versie van een traditionele moestuin!

Omdat EETHUIS een tijdelijk zomers karakter heeft, is het hergebruik van alle toegepaste materialen een leidend thema.

Om je vingers bij af te likken, deze nieuwe manier van smaakvol tuinieren!

via www.destuurlui.nl

via www.ateliergras.nl

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Eet je huis eens op”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.