Eindelijk te warm? Ijslolly’s doen de truc…

Eindelijk te warm? Ijslolly’s doen de truc…

De langverwachte zomer is deze week eindelijk in het land. Genieten maar van die zalige zon! En als het dan toch te warm zou worden, maak dan gewoon zelf een paar heerlijke ijslolly’s om af te koelen. Meer hebben we niet nodig om gelukkig te zijn…

Ijslolly’s met citroen, verfrissender kan bijna niet!

Je kan kiezen tussen drie verschillende citroensmaken: op en top citroen, citroen met een roze twist of citroen met een passionele twist. Dit heb je nodig voor de gewone citroenlolly’s: 1 kopje suiker, 1 kopje water op kamertemperatuur, 3 kopjes koud water en 1 kopje vers citroensap. Ga je liever voor de roze twist, voeg hier dan drie theelepels grenadine aan toe. Voor een lekker zwoele lolly heb je naast de basisingrediënten voor de gewone lolly’s ook nog 4 theezakjes met passievruchtensmaak nodig en 3 à 4 kopjes heet water.

Ijslolly’s met een vleugje Margarita, om de zaak wat straffer te maken!

Wil je die zalige zomeravond liever afronden of beginnen met een verfrissende cocktail? Dan is deze lolly precies wat je nodig hebt! En wat heb je dan nodig voor de lolly? Wel, de ingrediënten voor een heerlijke Margarita: een half kopje suiker, 1 kopje water, 1 kopje vers citroensap, een kwart kopje tequila en een kwart kopje Cointreau of Triple Sec.

Ijslolly’s met aardbei en banaan, voor de zoetebekjes onder ons!

Deze lolly is gezond genoeg om als ontbijt te verorberen of perfect als vieruurtje of dessert. Twee laagjes zorgen voor een smaakexplosie waar je geen nee tegen kan zeggen. Voor het eerste laagje heb je 2 bananen nodig, 3 theelepels vanille yoghurt, een half kopje water én nog een verrassend ingrediënt, namelijk 2 handjes vol verse spinazie. Voor het tweede laagje zorgen 3 kopjes gesneden aardbeien, een half kopje vanille yoghurt en genoeg water om dit alles tot een zoet geheel te mengen.

Voilà, meer moet dat niet zijn om een lekker zomers gevoel te creëren! Voor de juiste recepten check je best even de sites. Veel warmte én verfrissing toegewenst!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.