Elephant Dung Paper

Elephant Dung Paper

Papier hoeft niet op een traditionele manier van bomen gemaakt worden. De elephant dung of beter gezegd de poep van de olifant is er ook geschikt voor.

Een olifant eet dagelijks enorme hoeveelheden bananen, suikerriet, takken, bladeren,… Een deel hiervan verteert het dikhuidige dier maar een ander deel verlaat zijn lichaam quasi onverteerd. Opgepast voor de strontjes, zullen we zeggen. Maar die reusachtige strontjes zijn dus wel goed als basis voor het maken van papier. Gelukkig wordt de mest uitgebreid gereinigd, gekookt en gedesinfecteerd voor het effectief gebruikt wordt om papier van te scheppen.

Wil je een witte papiersoort creëren en heb je toevallig een olifant in je achtertuin staan? Voed hem dan vooral kokosbladeren want die zorgen voor licht gekleurde mest en dus witter papier. De leeftijd van een olifant heeft ook invloed op de papiersoort. Een jonge olifant met een goed gebit kan dus goed kauwen en heeft een goed werkend darmstelsel. Dat geeft als resultaat fijnere mest en een zachtere papiersoort. Het omgekeerde bij oudere olifanten is ook waar, namelijk papier met een grovere structuur doordat ze minder goed kunnen kauwen. Zou dat ook het geval zijn bij ons?

In ieder geval is olifantenpoep uitermate geschikt om na verwerking op te schrijven of op te drukken.

Check bijvoorbeeld ons favoriete manifest dat gedrukt is op 50% elephant poo paper!

Deze prachtige producten vonden we in Amerika en helaas niet dichterbij. Ken jij een shop in de buurt? Laat het ons weten!

 

Beelden via: Attack of cuteThiminduIan BarbourBuy Green, Poopoo paper

Print Friendly, PDF & Email


3 thoughts on “Elephant Dung Paper”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.