Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Fiesta Solar 2011

Fiesta Solar 2011

Rep je morgen (zaterdag 27 augustus) naar het Keizerpark in Gent voor een extreem dansbaar festival dat voor 100% op zonne-energie werkt. Fiesta Solar is het eerste festival dat zowel voor het podium als voor de bar op 100% groene energie werkt.  De groene energie is afkomstig van 48 zonnepanelen voor het podium en 18 zonnepanelen voor de bar.

Het festival brengt muziek uit alle hoeken van de wereld. Een mix van house, disco en funk, een snuifje Indie-pop, een mix van latin en reggae, een stevige portie desert-blues, energieke Balkan zigeunermuziek en wat funcalicious pop maken van Fiesta Solar een zonnig festival!

Heb je honger naar meer dan muziek? Dan kan je die tussen 12.00u en 14.00u stillen met een heerlijke bio-vegetarische bbq à volonté! Vooraf inschrijven is wel verplicht.

Voor de speellustigen onder jullie wordt er een EcoDuel-tornooi georganiseerd. Hoe dat juist in z’n werk gaat, kom je te weten door je via mail in te schrijven voor het tornooi. Mail naar info@solarzondergrenzen.be en vergeet natuurlijk ook geen toegangsticketje te kopen!

De finalisten van het tornooi krijgen elk een EcoDuel spel en het prijsbeest gaat naar huis met een solar cooker zodat je volgende keer zelf de zon in je gerechtje kan toveren. Bovendien wordt deze gelukkige ook nog eens uitgenodigd om het op te nemen tegen Sofie Van Moll en Johan Vande Lanotte in de BV finale op Fiesta Solar.

Zonne-energie is niet alleen voor Fiesta Solar een centraal thema maar ook voor Solar Zonder Grenzen. Solar Zonder Grenzen helpt ontwikkelingslanden door het plaatsen van zonnepanelen in ziekenhuizen, scholen, weeshuizen,… De opstart van dit project begon in Togo en ondertussen zijn ze al in een tiental landen actief.

Dankzij de opbrengst van Fiesta Solar 2011 worden er drie ziekenhuizen in Congo door Solar Zonder Grenzen voorzien van zonnepanelen!

via www.fiestasolar.be

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.