Flower Power Cake

Een super receptje voor veganisten, maar ook niet-veganisten kunnen ongetwijfeld hun buikje rond eten!
Een fruitige taart gevuld met cashewnoten en een vleugje citroen, versierd met zoete bloemetjes, voor en door hippies uit de 21ste eeuw.
Begin er vanavond al aan!
INGREDIËNTEN
Voor de korst
225 gram amandelen
75 gram zonnebloempitten
2 el hennepzaden
12 verse dadels, ontpit
2 el kokosolie van eerste persing
1 tl zeezout
Voor de vulling
1 ½ kopje rauwe cashewnoten, geweekt gedurende ten minste 2 uur
2 biologische citroenen, sap en schil
1 tl vanillepoeder of 1/2 vanillestokje
1/3 kop (0,8 dl) kokosolie
1/3 kop (0,8 dl) honing of agave nectar
1 el rozenbottel poeder (optioneel)
Voor de topping
de zaden van 2 middelgrote granaatappels
1/3 kop (0,8 dl) bevroren frambozen
het sap van 1/2 limoen
Voor de versiering
Biologische en eetbare verse bloemen: viooltjes, Calendula, rozen, rozenbottel, paardebloemen, anjers, lavendel, korenbloemen, daglelies, kamille,…
BEREIDING
Maak de korst
Maal de noten en de zaden in een blender of een keukenmachine gedurende ongeveer een minuut. Voeg de dadels, kokosolie en zeezout toe en maal alles tot een gladde massa. Smeer het mengsel uit op de bodem van een antikleef springvorm. Bewaar in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Maak de vulling
Verwarm de kokosolie en de honing in een kleine steelpan op een laag vuurtje tot het vloeibaar is. Klop tot een homogene substantie. Doe de geweekte cashewnoten, het citroensap en de geraspte citroenschillen, het vanillepoeder, de kokosolie, de honing en de rozenbottelpoeder in een blender of keukenmachine en mix op hoge snelheid tot een glad mengsel. Dit kan een paar minuten duren, dus wees geduldig. Giet de vulling op de korst en zet alles gedurende 30 minuten in de diepvriezer.
Maak de topping
Doe de granaatappelzaden, de frambozen en het limoensap in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa. Giet de topping op de vulling en zet alles terug in de diepvriezer gedurende weer 30 minuten.
Serveer de taart
Haal de taart ongeveer 30 minuten voor het serveren uit de diepvriezer. Versier met de verse, biologische bloemen en snijd in (on-)gelijke plakjes (voor de keukenprinses natuurlijk het grootste stuk)
SMAKELIJK! EN VROLIJK PASEN!
Deze taart is fantastisch! …het is ook mooi.
Dat vonden wij ook Lori 😉
Mooi. Maar niet vegan ..De honing !!!!