Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Ga de Eco Tour op…

Ga de Eco Tour op…

… met één van volgende eco fietsen. Trap alles lekker los en met een onverwachts herfstzonnetje op je smoel wordt de fietstocht nog beter.

Houten fiets

De Nederlander Jan Gunneweg onderscheidt zich als industrieel ontwerper niet alleen met zijn unieke en gedurfde ontwerpen maar ook omwille van zijn technische vaardigheid. Deze combinatie zorgt voor stijlvolle en speciale creaties die bovendien praktisch en gebruiksvriendelijk zijn. Eén ding hebben al zijn ontwerpen gemeen: zijn liefde voor hout! Ziehier zijn stadsfiets van hout…

Bamboe fiets

Alexander Vittouris, student aan de Australische Monash University, heeft deze Ajiro Concept Fiets ontworpen. De ligfiets bestaat volledig uit bamboe, een sterk en licht materiaal dat kooldioxide uit de atmosfeer kan nemen. De Ajiro heeft ook een opslagsysteem dat overtollige energie bewaart in een batterij, zodat die later gebruikt kan worden.

Bamboo fiets gemaakt voor Afrika

Zelfs de meest eenvoudige en goedkope fiets is een rariteit op het platteland van Afrika. Daar wil Zambikes, in samenwerking met de non-profit organisatie Akerfa, verandering in brengen. Akerfa, een Zambiaanse fietsfabrikant, verkoopt handgemaakte bamboe fietsen aan het Westen en investeert de winst terug in zijn lokale gemeenschap. Zambikes zorgt voor de wereldwijde distributie ervan. De aankoop van één zo’n fiets schept werkgelegenheid voor een 40-tal Zambianen.

Fiets van gerecycleerd plastiek

Gerecycleerd plastiek kan tot veel producten leiden en blijkbaar ook tot een fiets. Dror Peleg, een jonge Israelische ontwerper, creëerde deze Frii als afstudeerproject. Een funky en milieuvriendelijk ontwerp.

Fiets op zonnepanelen

Terry Hope ontwierp deze Solarcross, een fiets op zonnepanelen. De elektrische fiets is uitgerust met drie zonnepanelen die je van genoeg energie voorzien om moeiteloos de baan op te fietsen!

Fiets ze!
Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “Ga de Eco Tour op…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.