Ga verticaal voor je tuin

Ga verticaal voor je tuin

Als je geen tuin hebt in de normale zin van het woord, als horizontaal stuk grond waarin je bloemen, planten en kruiden kan zaaien, dan ga je toch gewoon voor een verticale tuin? Dat dachten deze creatievelingen toch! Dus waarom zou jij je er ook niet eens aan wagen?

Het belangrijkste onderdeel dat je hiervoor nodig hebt, is een muur. En dan kan je kiezen. Spaar je plastieken water- of frisdrankflessen op en gebruik ze als originele bloembakjes. Of heb je nog ergens zo’n mooie, houten bierkrat liggen, steek de vakjes dan vol met schattige vetplantjes. Heb je geen recycleerbare alternatieven als plantenhouder? Ga dan voor een Woolly Pocket en je creëert in no time een levendige groene muur!

Het Braziliaanse ontwerpbureau Rosenbaum heeft samen met het TV-programma Caldeirao do Huck het project Home Sweet Home uitgewerkt. Met Home Sweet Home willen ze kansarme families helpen hun huizen te herinrichten om hun levens- en zelfwaarde te verhogen. Voor de familie Rodrigues, een gezin van moeder en twee dochters uit een buitenwijk van Sao Paulo, heeft het bureau een verticale tuin ontworpen op basis van gerecycleerde PET-flessen. Speciaal omdat het gezin ondanks hun tegenspoed toch ecologisch verantwoord wil leven.

Wil je één van beide, mooie projecten uitproberen, vergeet dan geen rekening te houden met de zwaartekracht van je project. Want voor je het weet, ligt je verticale tuin horizontaal op de grond en dan zijn we uitgeteld.

Heb je de smaak te pakken van dat verticaal tuinieren? Check dan onze vorige blogpost over een eetbaar huis voor meer inspiratie!

via www.modishblog.com, www.treehugger.com en www.re-nest.com

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.