Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Girls, get back to school

Girls, get back to school

Ook de meisjes worden binnenkort terug aan de schoolpoort afgezet. Hier enkele I ♥ Eco tips voor ecologische back to school basics!

1. Knitwear / petitHOOD Cotton and Milk Gilet Georgie

PetitHOOD selecteert originele merken van over de hele wereld, zoals het Belgische merk Cotton And Milk. Cotton and Milk is een romantische collectie met een stijlvol Engels tintje. Ze werken enkel met biologische materialen of ze zoeken naar vintage stoffen die ze recupereren. Deze fijne gilet in een zachte tint is gemaakt van 100% bio katoen.

2. Boekentasje / Kudzu Ethic Bag Schoolrugzakje Patty

Een schattig rugzakje uit biologisch katoen van Ethic Bag. De eerste collectie van Ethic Bag bestaat uit 8 handgemaakte bio tasjes en is in India vervaardigd in ruil voor eerlijke lonen voor de werknemers. De educatie van hun kinderen wordt hiermee gegarandeerd. Ze schenken bovendien 1% van hun omzet aan hun atelier in India. Te vinden bij Kudzu dat er steeds in slaagt propere alternatieven te vinden voor alledaagse spullen.

3. Leeg boekje / Kudzu Notitieschriftje A6 Lotus

Schrijven zullen ze weer vanaf september. Dit fijne notitieschriftje is volledig vervaardigd van gerecycleerd papier. Bij Kudzu vind je steeds leuke en originele alternatieven voor alledaagse spullen. Rosehip bestaat uit een leuke collectie notitieboekjes met verschillend design maar ook uit mooie wenskaarten en cadeaupapier. Alles van Rosehip is 100% gerecycleerd.

4. Pennenzak / Etsy Trevor Whale Pencil Case

Bij de Amerikaanse site Etsy kan je leuke handgemaakte en vintage spulletjes van over heel de wereld vinden. Deze pennenzak van een zekere Spaanse creatieveling genaamd Trevor is bedrukt met één van zijn schilderijen. Het zakje is gemaakt van duurzaam polyester. Een uniek pennenzakje voor een unieke dochter.

5. Kleedje / Mini Rodini Peacock Oversized Tee Jersey

Het vrolijke Zweedse merk Mini Rodini gaat voor duurzaamheid en kwaliteit. Deze oversized Tee is all the way biologisch, van het geplante zaadje tot het kledingsstuk zelf. Het gebruikte materiaal, 95 % biologisch katoen en 5% elastan, is OEKO-tex gecertificeerd. Samen met de Zweedse overheid heeft Mini Rodini een samenwerkingsverband genaamd Save The Children. Zo dragen zij hun steentje bij voor het welzijn en de bescherming van kinderen over de hele wereld.

6. Bureau / Buisjes en Beugels + + + Insekt Kinderbureau

Buisjes en Beugels + + + is een Nederlands ontwerpbureau dat naast exclusieve biologische kinderkleding ook ecologische accessoires voor kinderen aanbiedt. Zoals deze prachtige bureau uit berkenhout. Het meubel biedt voldoende opbergruimte in de nissen, in het werkblad is plaats voorzien voor pennen en aan beide kanten zitten openingen om vervelende kabels gemakkelijk weg te laten lopen. Mooi en functioneel!

Ziezo, je meisje kan er volgend schooljaar weer tegen! Benieuwd naar back to school tips voor je jongen? Die vind je hier

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “Girls, get back to school”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.