Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Guerilla Gardening

Guerilla Gardening

Vind je dat jouw stad wat meer groen kan gebruiken? En heb je zin om zelf de handen uit te mouwen te schudden? Ga dan de strijd aan met de betonnen monsters en stedelijke gedrochten door aan Guerilla Gardening te doen!

Het fenomeen Guerilla Gardening bestaat al eventjes. Het is een soort van groen vandalisme maar in plaats van stenen of een spuitbus ter hand te nemen, huppel je de stad rond bewapend met zaden van allerlei planten en bloemen.

Inspiratie nodig?

Head Gardner is een project van Anna Garforth. Ze maakte gebruik van oude melkflessen om een gezicht te geven aan haar plantjes in de stad.

Steve Wheen, ook the Pothole Gardener genoemd, vult de spleetjes van Londen op met prachtige miniatuur tuintjes.

Vrouwelijke street art by Helen Wogan.

Wil je nog meer tips voor je jouw strijd om groen aanvangt? Check dan de tip van groene man Bartel Van Riet. Hij leert je zaadbommen te maken die je op weloverwogen vergeten plaatsjes in de stad kan droppen. Perfect voor een Gardening Guerillero!

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Introductie van het Ecoplan Gent

Introductie van het Ecoplan Gent

Begin juni kreeg ik een “officiële persuitnodiging” in mijn mailbox om het nieuwe Ecoplan van Gent als eerste te ontvangen én te testen. Daar zegt I ♥ Eco geen neen tegen! Ik was een half uurtje eerder aanwezig bij de gezellige Gentse Coffee bar Simon Says. […]

Print Friendly, PDF & Email
Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Op 14 oktober vragen de politici om onze stem, maar voel je vrij om daarna volmondig voor de natuur te kiezen! Kwestie van een beetje tot rust te komen na al dat verkiezingsnieuws. Fietsers, ruiters, kinderen, personen met een beperkte mobiliteit, vogelaars (nee hoor, dit […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *