Het Ministerie Van Unieke Zaken

Het Ministerie Van Unieke Zaken

Het doet mij een beetje aan Harry Potter denken. Met een beetje getover en veel creativiteit voert Het Ministerie Van Unieke Zaken een vriendelijke jihad tegen de eenheidsworst en het vierkant vakjesdenken. Het Ministerie ontdekt, herontdekt, ontwerpt en herontwerpt. Minister VON-B heeft drie departementen opgericht waarin hij verwensingen, verlichting, klank en nog veel meer met bijzonder veel goesting creëert.

Het Departement Verwensingen maakt met veel gegniffel wens- en verwenskaartjes uit herontdekte foto’s en haast vergeten beelden. Soms verkrijgbaar in een bruine envelop.

Het Departement Von-Boom ontwikkelt de Boompa’s, docking stations gemaakt uit terminale radiomeubels die gepimpt worden. Je bompa herkent het terminale geval wel maar het moderne toestel, zoals Ipad, Ipod, MP3 speler of Smart Phone, dat in de sleuf gestopt wordt waarschijnlijk niet.

En tenslotte is er het Departement Illuminatie dat de ziel is van het Ministerie Van Unieke Zaken. Geen licht om een verloren lens terug te vinden maar wel fundamenteel licht in het duister.

Wil je de toverkunsten van het Ministerie Van Unieke Zaken eens in levende lijve bewonderen? Dat kan. Op 25 maart te bewonderen in De Vitrine in Brugge en op 1 april in C-Mine in Genk bij Handmade in Belgium.

Eenheidsworst lusten wij niet, maar een worst zoals deze des te meer!

via www.von-b.be

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “Het Ministerie Van Unieke Zaken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.