I ♥ Eco & Druantia: DIY Pittige hoestdrank
Houdt er een kikker een winterslaapje in je keel? Maak hem dan voorzichtig wakker en stuur hem naar huis met deze pittige hoestdrank. Vrij ademhalen en een rustige keel, dat willen we allemaal toch tijdens de koude dagen? Hou het warm!
Pittige hoestdrank
Gember en cayennepeper zijn beide verwarmend. Ze zorgen ervoor dat vastzittende slijmen makkelijk worden opgelost en werken ontstekingsremmend. Zoethout verzacht en ontspant de luchtwegen. Honing vermindert de hoestprikkel, werkt bacterieremmend en ontsmettend en is ook lekker zoet natuurlijk!
Wat heb je nodig om deze pittige drank te brouwen?
– een mini garde of vork
– een afsluitbaar gesteriliseerd potje van 100 ml (type confituur, honing)
– een kommetje
– eetlepels
Welke ingrediënten maken dit hoestdrankje lekker pittig?
– 2 snufjes gemberpoeder
– 2 snufjes zoethoutpoeder
– 1 of 2 snufjes cayennepeperpoeder
– 2 eetlepels natuurtroebel appelciderazijn
– 2 eetlepels gedemineraliseerd water
– 4 eetlepels (of meer naar eigen smaak) rauwe, koudgeslingerde of manukahoning (kies best voor biohoning uit de biowinkel, deze wordt niet verhit en behoudt dus al zijn goede eigenschappen en de bijtjes mogen in de winter van hun eigen honing eten)
Brouwen geblazen
Doe de appelciderazijn en het water in het kommetje. Voeg hier 4 eetlepels honing aan toe en meng goed totdat de honing is opgenomen door het azijn-water mengsel. Voeg de kruiden toe en meng goed. Giet over in het gesteriliseerd potje.
Gebruik: Schud het potje goed. Neem één theelepel hoestdrank en hou enkele momenten achteraan in de mond alvorens door te slikken. Het pittige gevoel in het begin is normaal, daarna komt een heerlijke warmte. 4 à 6 theelepels per dag naar behoefte.
Bewaren: 2 maanden
Opgelet: Dit recept is geschikt voor volwassen. Wil je deze drank ook geschikt maken voor kinderen (ouder dan 6 jaar), laat dan de cayennepeper uit het recept.
Er is expliciet gekozen voor een hoestdrank en geen siroop. Je kan van dit recept een siroop maken door de mengeling te verhitten en te laten indikken. Echter bij meer dan 40°C verliest honing al zijn goede eigenschappen. En dat zou zonde zijn, toch?
Alle gebruikte producten zijn ook te verkrijgen bij Druantia.
Beelden: I love eco – Steffi De Bie
Hello From Volrecepten.be!
We are a recipe search engine and I would like to invite you to join our site and make your recipes available to many people. If you liked it, you can join through the top blogs on the right of the page.
Please, contact me if you any question 🙂