I Love Eco inspireert je met een diy-knutselnamiddag!

I Love Eco inspireert je met een diy-knutselnamiddag!

Het is vakantie en het weer wil niet echt mee. Maar geen nood, binnenshuis kan het ook gezellig en leuk zijn. Zeker met onze eigenste Do It Yourself, volgens een vers recept van I Love Eco!

Voor het laatstejaarsproject van mijn dochter en haar klasgenootjes wilden wij, de ouders, hen een leuk afscheidscadeau ter herinnering geven van hun lagere schooltijd. We kwamen op het idee om een origineel fotoboek te maken, opgefleurd met knutselwerkjes van onze schatjes. Samen met een paar enthousiaste mama’s heb ik me er een namiddagje aan gezet en dit is het resultaat.

Een leuk idee trouwens dat ook gemakkelijk dient als vakantie tijdverdrijf met de kids, voor een (verkleed-) feestje met de vrienden, voor een origineel trouwfeest,… Gemakkelijk, leuk om te doen en het levert bovendien prachtige foto’s op!

Zo ga je te werk:

Trek je laarzen aan en sprokkel wat takjes die je kan gebruiken als stokjes. Vergeet ondertussen niet te genieten van de buitenlucht!

Diep een vel stevig zwart karton (+300 gram) op en twee vellen stevig gekleurd karton (kies welke kleuren je vrolijk maken). Teken er wat snorren, lipjes, brillen, hoedjes… op en snijd de patronen met een mesje uit om als sjabloon te gebruiken (opgepast als je dit met je kids doet, het is vrij moeilijk met zwaar karton).

Haal je lijmpistool boven en kleef de stokjes aan je creatieve uitsnijdingen.

Voilà, klaar zijn je lipjes…

snorretjes…

strikjes…

Je hebt nu een verzamel aan zelfgemaakte accessoires waarmee je de foto’s en je kids kan opvrolijken. En of ze er vrolijk van worden!

Trek nu naar hartelust foto’s van je lievelingen met je diy-spulletjes. Je kan, zoals ik gedaan heb, een witte muur als achtergrond nemen. Maar je kan ook een leuk gordijntje of een stukje stof ophangen als achtergrond. Veel plezier ermee, dat hadden wij alvast!

Heb jij ook al eens een Do It Yourself in elkaar geknutseld? Vertel en inspireer ons!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.