Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

I Love Eco op bezoek bij Le Château Simple

I Love Eco op bezoek bij Le Château Simple

Ergens in Dendermonde vinden we Le Château Simple, Chez Virginie & Martijn, een gezellige bistro met een Franse toets. Wij namen een hapje en een kijkje. Geniet mee!

I love eco blog, Restaurant, le chateau simple, seizoensgebonden eten, dagschotel, Dendermonde

I Love Eco: Vertel ons eens iets over jullie concept?

Virginie & Martijn: “We houden enorm van de typisch Franse restaurantjes die simpel en lekker eten serveren voor een habbekrats. Voeg daarbij een gezellige drukte van de locals, het typische interieur en je snapt het plaatje. Wij hebben dat vertaald naar een plat du jour met soep of voorgerecht en een hoofdgerecht voor 16 euro inclusief tafelwater. Daarnaast serveren we enkele suggesties waarbij we ook aandacht hebben voor veggies en mensen met allergieën. Alle ingrediënten zijn dagvers, zoveel mogelijk biologisch en uit de buurt. We serveren bovendien vooral natuurlijke wijnen. En op donderdagavond is het hapjesparade!”

I love eco blog, Restaurant, le chateau simple, seizoensgebonden eten, dagschotel, Dendermonde

I Love Eco: Wat hebben jullie met Frankrijk?

Virginie & Martijn: “Het hele idee voor Le Château Simple is drie jaar geleden tijdens een vakantie in Frankrijk ontstaan. Tijdens een bezoek aan het festival van Avignon gingen we op zoek naar een eetplek. Aangezien we een allergie hebben voor alles wat commercieel is, lieten we ons verdwalen tot we letterlijk in Le Coin Caché terechtkwamen. Daar raakten we met de eigenaar aan de praat over Franse gastronomie. Hij kwam met een lijvig boek van Frans sterrenchef Alain Ducasse op de proppen en zo is de bal aan het rollen gegaan. Het boek ging over Parijse bistro’s en eetwinkels. Dit boek inspireerde ons zodanig dat we na de reis met een nieuw concept thuiskwamen. Het zou voor ons niet alleen een nieuw project zijn,(voordien hadden we een gastronomisch restaurant Puur) maar ook een nieuw leven.”

I love eco blog, Restaurant, le chateau simple, seizoensgebonden eten, dagschotel, Dendermonde

I Love Eco: Jullie inrichting is sober, maar toch doordacht. Wat is het idee hierachter?

Virginie & Martijn: “Het interieur is eigenlijk opgebouwd rond één centraal meubelstuk. We hadden al een grote kast en die moest en zou in het plaatje passen. Voor de rest wilden we een warme en huiselijke sfeer creëren. De ziel van het pand, dat uit 1888 dateert, moest ook intact blijven. Daarom hebben we de keuken terug open gemaakt en verschillende authentieke deuren hergebruikt. De deur van het oude kolenkot is nu de kelderdeur. De slaapkamerdeur gebruiken we als plank voor de lampen in de Espace d’Amis. En de oude buitentoiletdeur staat nu in het toilet! Het stopt nooit. Er is altijd ruimte voor verbetering of om het nog leuker te maken!”

I love eco blog, Restaurant, le chateau simple, seizoensgebonden eten, dagschotel, Dendermonde

I Love Eco: Waar willen jullie nog naartoe met Le Château Simple?

Virginie & Martijn: “We willen gewoon ons ding doen, gelukkig zijn met wat we hebben en genieten van ons nieuwe leven (dat betekent vrij zijn op woensdag, zaterdag en zondag).”

I love eco blog, Restaurant, le chateau simple, seizoensgebonden eten, dagschotel, Dendermonde I love eco blog, Restaurant, le chateau simple, seizoensgebonden eten, dagschotel, Dendermonde I love eco blog, Restaurant, le chateau simple, seizoensgebonden eten, dagschotel, Dendermonde

I Love Eco: Wat is het mooiste compliment dat iemand Le Château Simple kan geven?

Virginie & Martijn: “Als iemand zich bij ons thuis voelt of op vakantie waant. Of een spontaan compliment over het eten, is uiteraard ook altijd welkom.”

I love eco blog, Restaurant, le chateau simple, seizoensgebonden eten, dagschotel, Dendermonde

I Love Eco: Welke plat du jour mogen we vandaag verwachten?

Virginie & Martijn: “Vandaag serveren we als voorgerecht echte buffelmozzarella met gemarineerde tomaatjes en zwarte olijventapenade en als hoofdgerecht kraakverse kabeljauw met bloemkool, gekonfijte citroen, ebly en rozemarijnsaus. Smakelijk!”

Ook zin in een bezoekje aan Le Château Simple? Check dan hun openingsuren!

Foto’s: Steffi De Bie voor I Love Eco

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.