Inpakken op z’n eco’s

Inpakken op z’n eco’s

Cadeautjes, cadeautjes, cadeautjes. Het is cadeautjestijd! Het leuke aan een geschenkje is vooral het moment van uitpakken of inpakken, dat mag je zelf kiezen. In ieder geval heb je daar een leuk inpakpapiertje voor nodig. Wij hebben voor jullie enkele mooie, leuke en vooral milieuvriendelijke alternatieven gezocht voor het traditionele inpakpapier. Have fun!

Stof / Furoshiki Four Ties Wrap

Furoshiki is een techniek om stofjes mee te vouwen. Deze vintage doekjes vind je bij Etsy. Je kan ze gebruiken als cadeaupapier, om boodschappen mee te doen of gewoon als decor. Zoals de naam doet vermoeden, is de inpaktechniek van Japanse origine. Het is dus niet verwonderlijk dat je de doekjes volgens een soort van origamitechniek rond je geschenkje of boodschapje wikkelt. Hun website toont je stap voor stap verschillende inpakmethodes. Wij hebben gekozen voor deze Four Ties Wrap. Als je thuis nog een mooi lapje stof hebt liggen, kan je daar natuurlijk ook creatief mee aan de slag gaan!

Kraftpapier / Burlap And Blue Grocery Bags

Tegenwoordig worden boodschappen niet meer ingepakt in papieren zakjes. Je weet wel, zo’n groente- en fruitzakjes waarmee je vroeger winkeltje kon spelen. Toch krijg je regelmatig bruin ongebleekt papier mee naar huis rond verschillende producten. Hou het vanaf nu bij want je kan er geschenkjes op een leuke manier mee inpakken. Kleef er nog een lintje of een ander prulletje dat je thuis vindt op of bestempel het en je hebt net een inpakpapiertje gepersonaliseerd.

Stratenplan / Tumblr Reduce, Reuse, Recycle

Een geschenkje op een originele manier inpakken, hoeft niet moeilijk te zijn. Gebruik gewoon een oud stratenplan van jouw favoriete stad of van diegene voor wie het geschenkje is. Als je van zins bent om die leuke stad nog eens te bezoeken, dan kan je beter kiezen voor het stratenplan van een oninteressante stad. You choose.

Krantenpapierzakjes / How About Orange Gift Bags

Als ik geen inpakpapier in huis heb, gebruik ik al snel een stuk oud krantenpapier om het geschenkje mee in te pakken. Dat houdt het verrassingsmoment wel in ere maar eerlijk is eerlijk, krantenpapier is niet zo feestelijk. Dat is het wél als je er een inpakzakje van maakt. Leuk, leuk, leuk! Dat wordt vanaf nu mijn inpakmoment…

Papieren lint / How About Orange Gift Bow

De kers op de taart is natuurlijk het strikje of het lintje op het geschenk. In noodsituaties (als je dus een cadeautje hebt, maar geen inpakpapier en zeker geen strikje) kan je zo’n strikje snel in elkaar flansen met oud papier van een leuk tijdschrift. The finishing touch!

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Inpakken op z’n eco’s”

  • Leuk! Wij bij Meer dan Mooi versieren onze pakjes met gehaakte bloemen, smileys, kerststerren… Deze zijn gemaakt van wolrestjes, sommige van truien die mijn oma voor mij als kind breide. Het leukste is als het bloempje qua kleur perfect match bij de inhoud van het pakje. Gerecycleerd, handwerk en inmiddels een verzamelhebbeding bij zowel kleine als grote klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.